Merkez Sarıçam İlçesi sınırlarında kalan Acil Afet Durum Bölgesi'nde hazırlanması planlanan kamp bölgesi için altyapı çalışmaları başlatıldı. Kanalizasyon, elektrik ve su gibi altyapıların hazırlanması için bölgeye gelen iş makineleri çalışmasını sürdürürken, Buruk ve İncirlik mahallelerinde yaşayan vatandaşlar da eylem yaptı.

Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yaklaşık 500 kişi, çadır kent kurulacak olan bölgeye akın etti. Türk halkının en önemli özelliklerinden birinin misafirperverliği olmasına rağmen Suriye'den gelen sığınmacıların bölgede asayiş yönünden sorunlar çıkmasına neden olacağını belirten vatandaşlar, kamp bölgesinin de yıllardır ekilen verimli araziler olduğunu hatırlattı.

Çevik Kuvvet Şubesi'ne bağlı Toplumsal Olaylara Müdahale (TOMA) aracının yaklaşık bir kilometre uzakta hazır bekletildiği eylemde vatandaşlar çadır kentte neden karşı çıktıklarını anlatırken gruba sivil toplum kuruluşları da destek verdi. Vatandaşlar, 'Suriyeli gelirse katliam çıkar', 'Burası bizimdir bizim kalacak' sloganlarını attı.

DAHA ÖNCEKİ YER DE TEPKİ ÜZERİNE DEĞİŞTİRİLMİŞTİ

Suriyeli sığınmacıların barınması için ilk etapta Çotlu Köyü mera arazisine 10 bin kişilik konteyner kentin kurulması planlanmıştı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in de katılımıyla yapılan geniş çaplı eylemin ardından proje, merkez Sarıçam ilçesi Buruk Mahallesi'ndeki hazine arazisine kaydırılmıştı.