Olay, Seyhan İlçesi Çınarlı Mahallesi Atatürk Caddesi üzerindeki Kemal Özülkü İş Merkezi'ndeki, Diş Hekimi Şenol Yapıcı'nın muayenehanesinde meydana geldi. İddiaya göre, 3 yıl önce dişini tedavi ettiren hasta ve yakınları, yanlış tedavi yapıldığı gerekçesiyle, doktorun muayenehanesini bastı. Hasta ve yakınları Ferihan Şen isimli hemşire ile personel Alev Özüiş'le tartıştı. Tartışma büyüyünce, hasta ve yakınları hemşire ve personele saldırdı. Çıkan arbedede, hemşire ve personel vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandı. Güvenlik görevlilerinin müdahele ettiği kavgada, vücudunda morluklar oluşan çalışanlar, ne olduğunu anlayamadıklarını söyledi.

Hasta ve yakınlarının birden içeri girip saldırmaya başladıklarını anlatan yaralı hemşire Ferihan Şen, "Hiçbir şey anlamadık. Bize bir şey sormadılar. Direk saldırdılar. Saldırırken, telefonla fotoğraflarımızı çekip tehdit ettiler. Hemşirelik korkulan bir meslek değil, ama artık bizler de korkmaya başladık" dedi.

Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Hasan Yaman ve yönetim kurulu üyeleri de, saldırıya uğrayan doktor, hemşire ve personeli hastanede ziyaret ederek olayı kınadı. Hasta ve yakınları ifadeleri alınmak üzere, Yarbaşı Polis Merkezi'ne götürüldü.



ÇA (SÜ/RT)