Kaza, saat 07.00 sıralarında merkez Seyhan ilçesi Sakarya Mahallesi 55002 Sokak'ta meydana geldi. 44 yaşındaki Hasan Cebe yönetimindeki 01 YZ 271 plakalı minibüs, evinden çöp dökmek için yola çıkan Mustafa Ballı'ya çarptı. Minibüs, bir evin duvarına çarparak durabildi. Ballı, kaza yerinde ölürken, yakınları gözyaşlarına boğuldu.

BABAYA SON BAKIŞ

Babasının çöp dökmeye çıkması ardından yoldan gelen sese koşan oğlu 33 yaşındaki Bünyamin Ballı, kanlar içinde yatan babasıyla karşılaştı. Kazanın şokunu bir süre üzerinden atamayan Ballı, diz çökerek babasının cesedine baktı. Yoldaki trafik yoğunluğundan ve gerekli önlemlerin alınmamasından şikayetçi olan Ballı, bu kazanın son olmasını ve yetkililerin harekete geçmesini istedi.

MAHALLE SAKİNLERİ TEPKİLİ

D-400 karayolunda altgeçit çalışması nedeniyle şehirlerarası trafiğin verildiği sokakta meydana gelen kazaya tepki gösteren Fikret Polat, şöyle dedi:

"Şehrin en yoğun trafiği altyapı çalışmaları bile tamamlanmadan bu sokağa verildi. Evimizin kapısından çıkar çıkmaz, araçlarla burun buruna geliyoruz. Hepimizin çocukları var, onları dışarı göndermeye korkuyoruz. Mustafa Amca da, çöp dökmek için yolun karşısına geçmek isterken can verdi. Buraların düzenlenmesi için daha kaç kişinin ölmesi gerekiyor. Yetkililer biran önce bu soruna çözüm bulmalı." 

Kazadan sonra minibüs sürücüsü Hasan Cebe polis tarafından gözaltına alınırken, yaşamını yitiren Mustafa Ballı ise Seyhan Belediyesi'ne ait cenaze aracıyla Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.



CK(CK/İD)