Şanlıurfa'dan gelerek mevsimlik tarım işçisi olarak çalışan ve Adana'nın Seyhan ilçesi Sarıhamzalı Mahallesi'nde çadırkent kuran 350 kişiden 60'ı, tarlaya atılan tarım ilacından zehirlenerek hastanelik oldu. Zehirlenme ihtimali üzerine tarlanın sahibini, ilacı kullanmaması yönünde uyardıklarını belirten işçiler, "Daha önce de ilacı kullanmış ve küçük çapta hastalanmalar meydana gelmişti. Dün akşam saatlerinde de aynı tarım ilacını kullandığını öğrenince uyardık. Bize ilacın ruhsatının olduğunu söylediler. Tarlaya zehir sıkılmasının hemen ardından, aralarında yaşlılar ve hamile kadınlarımızın da bulunduğu 60 kişinin zehirlenmesine neden oldular" diye konuştu.

BİR KİŞİNİN SAĞLIK DURUMU AĞIR

Zehirlenme olayıyla büyük panik yaşayan çadırkent sakinleri, kalp hastası olan bir kişinin zehirlendiğini ve kalp krizi geçirdiğini belirterek, sağlık durumunun ağır olduğunu öne sürdü. Olay yerindeki 112 Acil Servis doktorları, vatandaşlara bir dizi uyarılarda bulunarak, rahatsızlığı olanların kendilerine bildirilmelerini istedi. Doktorlar, hamile kadınları da, olası zehirlenme tehlikesine karşı muayene etti.

7 SAĞLIK GÖREVLİSİ DE ZEHİRLENDİ

Sarıhamzalı Mahallesi'ndeki zehirlenme ihbarı üzerine olay yerine giden 17 ambulanstan, ilk ekipte görev alan sağlık görevlilerinden 7'si de zehirlenme belirtileri üzerine Çukurova Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Sağlık görevlileri, olay yerindeki vatandaşlara ve gazetecilere maskeler dağıtarak, çevredeki yiyecek ve içeceklerin kullanılmaması uyarısında bulundu.

'İLACI DEĞİŞTİRDİLER' İDDİASI

Tarım işçileri, tarla sahibi Zekeriya Ciritçi'nin zehirlenme olayının ardından, kullandığı tarım ilacını sakladığını ve başka ilaç ismi verdiğini ileri sürüp, tarlaya zehir atan traktörün çiftliğe dönmesine izin vermediler. Yetkililerin numune almamasından yakınan tarım işçileri, kendi imkanları ile traktördeki zehirleme makinesinden zehir numunesi alarak, olayın aydınlatılmasını istediler.

2 KİŞİ GÖZALTINDA

Olay yerinde incelemede bulunan ve ifade alan polis, tarlanın sahibi Zekeriya Ciritçi ile traktör sürücüsü Ramazan Gençdal'ı gözaltına aldı. Bölgede yaşanan zehirlenme nedeniyle Sarıhamzalı Mahallesi'ne Sivil Savunma ekipleri de gönderildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.



CK (CK/RT)