Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından sınava dayalı müdürlük atamalarında hukuksuzluk yapıldığını öne süren Türk Haber-Sen Bursa 2 No'lu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu ve üyeler İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde protesto gösterisi yaptı. Müdürlük tarafından adaylardan Nurettin Eşiyok'a atama duyurusu bittikten sonra başarı belgesi verildiğini ve Nilüfer Çamlıca Anadolu Lisesi'ne haksız olarak atandığını belirten Türkoğlu, "Başarı belgesi verilen Nurettin Eşiyok’un puanı 103.28’de 104.28’e çıkartılarak diğer aday Mustafa Demirci’nin yerine atandı. Bütün itirazlarımıza ve komisyonda şerhimize karşın Eşiyok müdür olarak atandı" dedi.

Danıştay 2'nci Dairesi’nde konuyla ilgili görülen dava da "Duyuru yapıldıktan sonra diğer adaya verilen takdir ve teşekkür belgeleri dahil edilerek yapılan puanlama sonucu tesis edilen işlemde hukuka uygunluk bulunmadığı" sonucu çıktığını kaydeden Türkoğlu, devletin kurumlarının hukuka uymadığını öne sürdü.

Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü'nün adaleti katlettiğini bildiren Türkoğlu, 'Adalet Tanrıçası Themis' yazılı tahtadan heykelli benzin dökerek yaktı. Bu sırada tahta heykele daha fazla yanması için benzin döken Türk Haber-Sen Bursa Şube Başkanı Orhan Avcı eline sıçrayan ateş nedeniyle yanma tehlikesi atlattı.



SÇ(FK/İD)