Adalet Bakanı Sadullah Ergin, beraberinde Malatya Valisi Ulvi Saran, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti Malatya milletvekilleri ile birlikte Malatya E Tipi Cezaevi’ne gitti. Bakan Ergin, Malatya Valiliği’nin başlattığı Malatya Okuyor kampanyası kapsamında başlatılan 'Cezaevi Okuyor' kampanyasında başarılı olan mahkumlara ödüllerini verdi. Tören öncesi kürsüye çıkan hükümlü Volkan Kardeş, cezaevinde olduğu süreç içerisinde üniversite sınavlarına girdiğini ve Kamu Yönetimi bölümünü kazanarak okumaya başladığını söyledi. Volkan Kardeş, cezaevinin sağladığı sosyal etkinliklere her zaman katıldığını ifade ederek, af konusuna değindi. Hükümlü Volan Kardeş, "Cezaevinde bulunan beni gibi arkadaşların tek hayali olan af konusunu hiçbir zaman aklınızdan çıkarmamanızı diliyoruz" demesi, salondan büyük bir alkış kopardı. Salonda bulunan diğer hükümlülerin alkış ve ıslıklarıyla destek verdiği af talebini Bakan Ergin gülümseyerek karşıladı.

JANDARMA, CEZAEVLERİNDEN ÇEKİLİYOR

Törende bir konuşma yapan Adalet Bakanı Sadullah Ergin ise önümüzdeki süreçte ceza infaz kurumlarında önemli değişikliklere gidileceğini belirtti. Bakan Ergin, kapalı ceza infaz kurumlarından, açık ceza infaz kurumlarına geçişi daha kolaylaştıracak bir takım çalışmalara başladıklarını belirterek, "Açık ceza infaz kurumlarında bulunan hükümlülerin daha iyi şartlarda çalışabilmelerini ve çok sağlıklı ortamlarda topluma kendilerini hazırlayacak yenilikler içerisindeyiz" dedi.

Bakan Ergin konuşmasında yeni bir kanun tasarısı hazırladıklarını bu tasarı ile cezaevlerinin dış güvenliğinin de ceza infaz memurlarının koruyacağını söyledi. Bakan Ergin yeni kanun tasarısı hakkında şunları söyledi:

"Ceza infaz kurumlarında iç güvenlik Adalet Bakanlığı’na bağlı ceza infaz memurlarımızda sağlanıyor. Ceza infaz kurumlarımızın dış güvenliği de Adalet Bakanlığımıza bağlı ceza infaz memurlarınca yapılmasını sağlayacak kanun tasarımız parlamentoya sevk edilmek üzere Başbakanlık’a gönderildi.Önümüzdeki Bakanlar Kurulunda ümit ediyorum ki bu tasarıyı görüşeceğiz.bu tasarı ile birlikte cezaevlerindeki iç ve dış güvenlik arasında zaman zaman koordinasyon noktasında yaşadığımız sorunlar en aza inecek ve Jandarma personelimizde asli görevi olan kolluk görevine dönecek."

Adalet Bakanı Sadullah Ergin geceyi Malatya’da geçirdikten sonra yarın sabah uçakla Ankara’ya dönecek.