Bugün sona eren cezaevlerindeki açlık grevlerine destek vermek isteyen bir grup BDP'li, Şırnak'ın Beytüşebap İlçesi Cumhuriyet Caddesi üzerinde toplanarak gösteri yaptı. Slogan atarak yürüyüşe geçen gruba polis gaz bombası atarak müdahale etti. Bir süre sonra Öcalan'ın açlık grevlerinin bitirilmesine ilişkin çağrısının basın yayın organlarında yer alması üzerine göstericiler dağıldı. Grubun dağılması üzerine ilçedeki gerginlik sona erdi. 

Şırnak'ın İdil ilçesinde bugün saat 11:00 sıralarında Aşiti Parkında açlık grevinde olan ve aralarında Belediye Başkanı'nın da bulunduğu yaklaşık 100 kişilik grup açlık grevini sona erdirdi. Dün gece olayların çıktığı Adile Naşit Caddesi üzerindeki gruplara gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale edildi. Yapılan basın açıklaması ardından grupların dağılması sırasında yeniden olaylar çıktı. Adile Naşit Caddesi üzerinde toplanan yüzleri maskeli bir grup polisle çatıştı. Göstericiler, polise taş ve havai fişeklerle saldırırken, güvenlik kuvvetleri toplananları  dağıtmak için basınçlı su ve gaz bombası kullandı. Olaylar kısa sürede bittikten sonra göstericiler ve polis Adile Naşit Caddesi'nden ayrıldı. İlçede bugün de eczane ve fırınlar dışında esnaflar kepenk açmadı. 

CİZRE'DE İŞYERLERİ AÇILMADI

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde bugün de kepenkler açılmadı. Açlık grevlerinin bitirilmesine yönelik çağrıdan sonra Cizre'de 90 kişi açlık grevine devam ederken, bu sabah bir grup İdil yolu üzerine barikat kurup lastik yakarak polise taşlarla saldırdı. Polisin gaz bombalarıyla müdahale ettiği olaylar zaman zaman sürdü. Dün akşamdan bu yana devam eden olaylarda yaklaşık 50 kişi İdil yolunu taşlarla kapattı. Olay yerine gelen polislere saldıran gruba gaz bombasıyla müdahale edildi. İlçede ikinci gününez giren kepenk kapatma eylemleri devam ediyor.



BK,EB,Rİ(GG/İD)