Gürselpaşa Mahallesi'nde oturan çocukluk arkadaşları Ahmet Dağaç ile 24 yaşındaki Hasan Albayrak, 1 Kasım 2011'de kendileri gibi hırsızlık suçlarından sabıkası olan Hasan Uçar'ın otomobilini kiraladı. Bu araçla gezen Dağaç ve Albayrak, Yurt Mahallesi'nde bir apartman dairesinden de hırsızlık yaparken, apartmanın güvenlik kameralarınca görüntülendi. Ahmet Dağaç'ın hem otomobili geri getirmemesi, hem de kirasını ödememesine sinirlenen Hasan Uçar, arkadaşını aramaya başladı.

BİR HAFTA SONRA ÖLDÜ

İddiaya göre, 2 Kasım 2011'de Hasan Albayrak ve Ahmet Dağaç'ı, kendi otomobilini kullanırken gören Hasan Uçar, yanındaki Erkan Adıgüzel ile birlikte otomobili durdurmaya çalıştı. Hareket halindeki otomobil durmayınca Hasan Uçar, ruhsatsız tabancayla önce lastiklere, sonra da Ahmet Dağaç'a doğru ateş etti.

Polis kaçarak izini kaybettiren Hasan Uçar'ın yanındaki Erkan Adıgüzel'i yakalarken, başından vurulan Ahmet Dağaç ise ağır yaralı olarak kaldırıldığı Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedaviye alındıktan bir hafta sonra yaşamını yitirdi. Ahmet Dağaç'ın yanında bulunan ve yaralanmayan Hasan Albayrak da hırsızlık suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Cumhuriyet Savcılığı da, 'kasten adam öldürme' suçundan ömür boyu hapis istemiyle Hasan Uçar ve cinayete yardım suçundan cezalandırılması için Erkan Adıgüzel hakkında iddianame hazırladı. 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya firari sanık Hasan Uçar katılmazken, tutuklu sanık Erkan Adıgüzel getirildi. Savunmasını yapan Erkan Adıgüzel, "Olay günü, ölen Ahmet ve vuran Hasan'ı otomobilin başında tartışırken gördüm. İkisi de arkadaşım. Tartışmayı bitirmek ve barış yapmak için yanlarına gittim. Alacak-verecek meselesiyle tartıştıklarını öğrendim. Hasan aracını bırakılmasını, Ahmet de, 500 lira alacağını istiyordu. Bu sırada Hasan önce otomobilin lastiklerine sonra da araçtaki Hasan'a ateş etti. Ben de panikleyip kaçtım" diye konuştu.

'YALVARDIM AMA DİNLEMEDİ'

Ahmet Dağaç'ın babası Ali Dağaç da, olay anında iki sanığı da oğlunun kullandığı aracın önünde gördüğünü söyledi. Hasan Uçar'ın oğlundan otomobili istediğini, oğlunun da '500 liramı getir, arabayı vereyim' dediğini aktaran Ahmet Dağaç, "Oğlumun kullandığı araç hareket halindeyken Hasan, önce bir el lastiklere ateş etti. 'Yapma' diye defalarca yalvarmama rağmen sonra da iki el araçtaki oğluma doğru ateş etti. İki sanık da kaçtı" diyerek gözyaşı döktü.

Olay sırasında ölen Ahmet Dağaç'ın kullandığı otomobilde bulunan Hasan Albayrak da, "Olay günü iki sanık otomobilin önüne çıktı ve Hasan arabayı istedi. Ahmet de sigara alıp arabayı getireceğini söyledi. Ama Hasan ateş etmeye başladı" diye ifade verdi.

ACILI BABA TEPKİ GÖSTERDİ

Hasan Uçar'ın yakalanmasının beklenmesine ve tutuklu sanık Erkan Adıgüzel'in tahliyesine karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi. Duruşma sonrasında, evlat acısıyla yıkıldığını ve gözüne uyku girmediğini söyleyen Ali Dağaç, "Oğlumu vuran Hasan Uçar kayıplara karıştı. Ona yardım eden kişi de salıverildi. Zaten acım büyüktü şimdi acım tazelendi. En kısa sürede katilin yakalanmasını istiyorum. Hakettikleri cezayı çeksinler istiyorum" diye tepki gösterdi.