Burdur'u etkisine alan kar yağışı, insan yaşamını olduğu kadar doğal yaşamı da olumsuz etkiliyor. Toprağın karla örtünmesinin ardından pek çok kuş, açlık tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Kuşların karda aç kalmaması için Orman ve Su İşleri 6'ncı Bölge Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Burdur Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, buğday ve arpa karışımı yemleri, karayolları güzergâhı ve Burdur Gölü çevresinde bıraktı. Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Tamer Yılmaz, uygulamanın hava şartlarına göre her yıl yapıldığı belirtti.

Burdur'da birçok kuş türü yaşadığını belirten Yılmaz, hayvanların soğuk karlı kış günlerinde yiyecek bulmakta güçlük çektiğini kaydetti. Yoğun kar yağışı nedeniyle doğada yaşayan çeşitli kuş türlerinin yiyecek bulmak için yerleşim yerlerine ve karayollarının yanına kadar indiğini anlatan Yılmaz, özellikle ispinoz, serçe, keten kuşu, tarla kuşları, saka, tepeli toygar ve kaya güvercini gibi türlerin bu dönemlerde toprağın karla kaplanması nedeniyle açlıkla karşı karşıya geldiğini söyledi.

Yılmaz, yaban hayatının kış şartlarından olumsuz etkilenmemesi için doğaya yem bıraktıklarını vurguladı. Yılmaz, "Vatandaşlarımız da karlı günlerde evlerinin bahçesine ya da yaşadıkları yerlere yakın kuşlar için buğday, arpa, ekmek kırıntısı bıraksınlar. Yine sokak hayvanları için de bir kap yiyecek bırakarak hayvanların hava şartlarından etkilenmesinin önüne geçebilirler" diye konuştu.