İstanbul'da kaybolan ABD'li fotoğrafçı kadın için MİT devreye girdi. Ailesinin ilk kez yurtdışına çıktığını söylediği Sierra'nın yurda giriş çıkışları da mercek altına alındı ve çok ilginç bilgilere ulaşıldı. Polisin değil de MİT'in soruşturmaya dahil olması da, ABD'li kadın fotoğrafçı işini daha da ilginç boyutlara taşıdı. 

Ocak ayının başlarında İstanbul'a gelip Beyoğlu'nda bir bodrum katı kiralayan ve 13 günlük kirasını peşin ödeyen Sierra 15 Ocak'ta önce Amsterdam'a ardından Münih'e uçtu. 19 Ocak'ta tekrar Türkiye'ye giriş yaptı. ABD'ye dönüş bileti 22 Ocak'taydı.

MOBESE kayıtlarından son olarak 20 Ocak günü İstiklal Caddesi'nde tek başına yürüdüğü belirlendi. Cep telefonu da aynı tarihten itibaren sinyal göndermeyen Sierra'yı bulmak için MİT de devreye girdi.

Kadının kiraladığı dairede yapılan incelemede iki bavul, pasaport, bilgisayar, sağlık kartı ile bazı eşyaları incelemeye alındı. ABD'den Türkiye getirdiği telefon hattını hiç kullanmayan Sierra'nın burada bir kişiyle görüştüğü ve bu kişinin temin ettiği hattı kullandığı sanılıyor.

Kayıp kadının eşi Steven Sierra ile ağabeyi David dün İstanbul'a geldi. Sierra, 'Eşim bir haftadır kayıp. En son geçtiğimiz pazartesi 21 Ocak'ta kendisiyle konuştum. Bir sonraki gün eve döneceği için çok heyecanlıydı. Onu bulmak zorundayız' dedi.

SİERRA'NIN YAKINLARI ASAYİŞ'TE

İstanbul'da kaybolan Amerika Birleşik Devletleri (ABD) vatandaşı Sarai Sierra'nın eşi Steven Sierra ve yakınları Asayiş Şube Müdürlüğü'ne geldi.

ABD'li Sarai Sierra, fotoğraf çekimi için geldiği İstanbul'da kaybolmuş ve bir daha kendisinden haber alınamamıştı. Kadının eşi ve yakınları dün konuyla ilgili araştırma yapmak ve bilgi almak için İstanbul'a gelmişti. Eşi Steven Sierra, yakınları ve konsolosluk görevlileri bugün de Asayiş Şube Müdürlüğü'ne geldi.

SİERRA'NIN GÖRÜNTÜLERİ GÜVENLİK KAMERALARINDA

İstanbul Emniyeti, Sierra'nın güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerini medya ile paylaştı. Emniyet yetkilileri, ihbarda bulunmaları konusunda vatandaşlardan da yardımcı olmalarını istedi.