Olay, öğle saatlerinde Eskisaray mahallesi 1250'nci sokakta meydana geldi. Sokak sakinlerinden H.D.'nin evine gelen bir kişi, Kayserili olduğunu ve Kuran sattığını söyledi. Ev sahibi kadının alışveriş yapmak istemediğini söylemesi üzerine abdest almak istediğini belirterek, izin isteyen şüpheli daha sonra H.D.'nin evinden koşarak uzaklaştı. Yatak odasının dağınık ve altınlarının çalındığını fark eden ev sahibi, durumu polise bildirdi. 

'DUR' İHTARINA UYMADILAR

Polis, çevrede yaptığı araştırmanın ardından Kayseri plakalı bir otomobili durdurmak istedi. 'Dur' ihtarına uymayarak kaçan otomobil ile polis arasında kovalamaca yaşandı. Kovalamaca sonunda durdurulan otomobildeki 5 kişi gözaltına alındı. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülen C.D., E.D., M.B., D.Ç. ve E.B.'nin üzerinde 2 yüzük, 1 küpe, 2 çeyrek altın, 1700 Euro ve 1465 lira para ele geçirildi.

Evi soyulan kadının, şüpheliyi teşhis etmesinin ardından 5 kişi sorguya alındı. İfadesi alınan şüpheliler, işlemlerinin tamamlanmasının ardından 'Hırsızlık' suçundan adliyeye sevk edildi.