Celal Bayar Üniversitesi'nin (CBÜ) ev sahipliğinde Manisa'ya gelen Tennessee Tech Üniversitesi Pazarlama Bölümü öğretim üyeleri Doç.Dr. İsmail Anıtsal, Doç.Dr. Meral Anıtsal ile Prof.Dr. Banita Barger ve Tennessee Tech Üniversitesi Makine Bölümü öğretim görevlisi Prof.Dr. İsmail Fidan ile CBÜ Rektör Danışmanı Doç. Dr. Ersan Obuz, Vali Halil İbrahim Daşöz'ü makamında ziyaret etti.

Doç.Dr. İsmail Anıtsal, Manisa ziyaretleri hakkında bilgi vererek, Pazarlama ve Üretim Teknolojileri bölümü öğrencilerinin CBÜ'nün ev sahipliğinde mesir macununu, Kula leblebisini ve zeytinyağını inceleyeceklerini söyledi. Daha sonra bu ürünlerin pazarlanması, ambalajlanması gibi konularda çalışmalar yapacaklarını kaydeden Doç.Dr. Anıtsal, "Ayrıca öğrencilerimiz buzlu Türk kahvesinin üretimi konusunda önemli bir çalışmaya imza atacaklar. Aynı neskafe gibi Türk kahvesinin de buzlu olarak nasıl tüketilebileceği konusunda fikirler üretecekler. Öğrenciler çalışmalarını CBÜ'nün tahsis ettiği laboratuvarda yapacak. Öğrencilerimiz iki hafta süren çalışmalarının ardından kendi üniversitelere dönüp, derslerinde çalışmaları hakkında bilgiler verecek" diye konuştu.

CBÜ Rektör Danışmanı Doç.Dr. Ersan Obuz ise CBÜ'den ikisi akademisyen, dört öğrenci olmak üzere toplam 6 kişilik bir ekibin ABD'den gelen öğrencilerin çalışmalarına destek vereceğini belirtti.

Vali Halil İbrahim Daşöz, CBÜ'nün çeşitli yabancı üniversitelerle işbirliği içinde çalışmalar, projeler yapmasının il tanıtımına büyük fayda sağladığını söyledi. Üniversiteler arasında işbirliği çerçevesinde yapılan çalışmaların iki ülkeye önemli faydalarını olduğunu kaydeden Daşöz, "Öğrencilerimiz üreteceği çalışmalarla, yeni fikirlerle ülkelerin kalkınmasına, gelişmesine, geleceğe emin adımlar atmasına önemli faydalar sağlayacak" dedi. Daşöz, daha sonra Tennessee Tech Üniversitesi Makine Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. İsmail Fidan'ın tercümesiyle konuk öğrencilere Manisa hakkında bilgi verdi. Tennessee Tech Üniversitesi Pazarlama Bölümü öğretim üyesi Doç Dr. İsmail Anıtsal ise Vali Daşöz'e ABD'li öğrencilerin yaptığı bir panoyu hediye etti.

Daşöz, yabancı öğrenciler ve akademik kadroyla valilik binası önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.