Bursa Valiliği AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi tarafından hayata geçirilen ‘Innovatus: Rekabet Gücü ve Sürdürülebilir Kalkınmada İnnovasyon Yönetimi' projesinin tanıtımı Bursa, Çorum, Sivas, Yalova, Elazığ, İstanbul, Ankara, Sakarya, Tokat’ın Niksar İlçesi ve Antalya’nın Alanya İlçesi’nden 32 kurum ve kuruluşun katılımı ile Kırcı Otel’de yapıldı.

Bursa Valisi Şahabettin Harput, innovasyonun firmaların rekabet edebilmesi için olmazsa olmazlardan biri olduğunu kaydederek, Türkiye’nin büyümesinin bilim ve innovasyonun desteklenmesiyle artacağını söyledi. Vali Harput, 112 bin Euro’ya 82 katılımcı ile yürütülecek olan 'Innovatus: Rekabet Gücü ve Sürdürülebilir Kalkınmada İnnovasyon Yönetimi' ile katılımcıların innovasyonun önemi hakkında ortak bir farkındalık yaratacağını kaydetti.

Proje hakkında bilgi veren Bursa Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta da, Avrupa Birliği Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’na başvuruda bulunan 2 bin 550 proje arasından 268 projenin kabul edildiğini belirterek, Hayat Boyu Öğrenme Programı kapsamında değerlendirilen projeler arasında 112 bin Euro bütçe ile en büyük projeyi ortaya koyduklarını söyledi.

GEZİ KAPSAMINDAN FRANSA ÇIKARILACAK 

Projenin Bursa Valiliği koordinatörlüğünde 10 ilde bulunan 32 kamu kurumu, özel sektör, üniversite, ticaret sanayi odası, organize sanayi müdürlüklerinin katılımıyla gerçekleşeceğini belirten Usta, "Proje örnek gösterilen çalışmalardan biri. Projenin amacı innovasyonu kamuda da yaygın hale getirmek. Proje kapsamında AB üyesi olan Belçika, İsveç, Avusturya, Fransa ve Hollanda’ya gezi düzenleyeceğiz. Ancak Fransa’nın soykırımı tanıması nedeniyle, bu geziyi hükümet yaptırımları çerçevesinde başka bir ülkeye gerçekleşeceğiz" dedi.

Vali Yardımcısı Usta, çalışmaları 'Eko innovasyonu' projesi ile devam ettirmek istediklerini sözlerine ekledi.



SÇ(FK/COŞ)