Yalova’da kızları Nermin ve Nejla Üstün ile birlikte yaşayan Atike Üstün, 9 yıl önce yakalandığı kanseri Bursalı Opr. Dr. Ceyhun İrgil sayesinde yendi. Kendini oldukça dinç hissettiğini söyleyen Atike Üstün, torunları Seda ve Selin’e de teşekkür etti. Opr. Dr. Ceyhun İrgil ise katıldığı konferanslarda Atike Üstün'ü örnek gösteriyor.

Eski sağlığına kavuştuğu için mutlu olduğunu söyleyen Atike Üstün, iki göğsüne de kanser teşhisi konulduğunu ancak yapılan başarılı operasyon sonucu bunu yendiğini belirtti. Her şeyi doktoruna borçlu olduğunu söyleyen Üstün, "Doktorumla bir anne-oğul gibiyiz. 9 yıl boyunca benimle ilgilendi. Kendisine çok teşekkür ediyorum. O olmasa bunu yenemezdim. En büyük destekçilerim ise torunlarım Selin ve Seda oldu. 98 yaşında olmama rağmen kendimi oldukça dinç hissediyorum. Gazete ve Kuran-ı Kerim bile okuyorum. Hayatımdan memnunum" dedi.

Yapılan operasyon sonucu annesinin göğüslerinin alınmadığını söyleyen Nejla Üstün ise "Annemiz diğer kanser hastalarına da büyük örnek oluyor. Bu hastalığa yakalananlar asla pes etmemeli, annem 98 yaşında bile hayata gülümsenebileceğinin en büyük kanıtıdır" diye konuştu.

İlk gençlik yıllarında ulu önder Atatürk’ü yakından gördüğünü söyleyen ve anılarını da anlatan Atike Üstün, kanserli hastalara tüm yaşanılanlara rağmen hayata tutunmalarını tavsiye etti.



SG(FK/SS)