Fethiye Sanayi Çarşısı'nda oto yedek parçacılığı yapan Tahir Şener Özcan, 22 Ekim'de Taşyaka Mahallesi'ndeki 3 katlı apartmanın 2'nci katındaki evinde ölü bulundu. Özcan'dan 3 gün boyunca haber alamayan komşularının şüphelenmesi üzerine olay yerine giden polis ekipleri, ayakları bağlanan Özcan'ın bıçakla boğazı kesilerek öldürüldüğünü tespit etti. Cinayetin ardından polis, titiz bir çalışmanın sonunda 2 şüpheliden birini yakaladı.

POLİS KREDİ KARTLARININ İZİNİ SÜRDÜ

Tahir Şener Özcan'ın cinayet sonrasında cebindeki 250 TL ve kredi kartlarının çalındığını belirleyen Fethiye polisi, bu kartların izini sürdü. Özcan'a ait kredi kartının olaydan bir gün sonra İzmir'deki bir bankaya ait ATM'de kullanılması üzerine bankayla temasa geçildi. Özcan'a ait kredi kartı, şifrenin 3 kez üst üste yanlış girilmesi sonucu bloke olurken, bankaya ait kamera kayıtlarını inceleyen polis, kredi kartını kullanan 2 kişinin kimliğini tespit etmeyi başardı.

SAHTE İSİMLE BİLET ALIP İZMİR'E KAÇTILAR

Şüphelilerin, Fethiye'de bir fırında çalışan Yakup A. ile İstanbul'dan onu ziyarete gelen 35 yaşındaki Haşim D. olduğu tespit edildi. Yakup A. ve Haşim D.'nin sahte isimlerle Fethiye Otogarı'ndan bilet alarak İzmir'e kaçtıkları, oradan yine otobüsle İstanbul'a geçtikleri belirlendi. Şüphelilerin yakalanması için kamera kayıtları üzerine yoğunlaşan polis, 90 saatlik kaydı inceledi. Yakup A.'nın son olarak Mersin'deki yakınlarının yanına geçtiği bilgisine ulaşılması üzerine operasyon başlatıldı. Yakup A. kaçmak üzereyken dün Fethiye Asayiş Büro Amirliği ekipleri tarafından yakalandı.

EVDE TATBİKAT YAPTIRILDI

Fethiye'ye getirilen Yakup A.'ya cinayetin işlendiği evde tatbikat yaptırıldı. Fethiye Cumhuriyet savcılarının da katıldığı tatbikat sırasında geniş güvenlik önlemleri alındı. Soğukkanlı tavırlarıyla dikkat çeken Yakup A. suçunu itiraf ederken, Tahir Şener Özcan'ı para için öldürdüklerini söyledi. Tahir Şener Özcan'ı önceden tanıdığını anlatan Yakup A., "Ben, Haşim ve Tahir Şener Özcan birlikte alışveriş yaptık. Sonra da yemek yemek için Özcan'ın evine gittik. Yemek yedikten sonra Haşim, mutfağa doğru giden Tahir Şener Özcan'a arkasından yaklaşıp yere yatırdı. Ben de ayaklarını bağladım. Daha sonra Haşim, Tahir'in boğazını bıçakla keserek öldürdü. Cüzdanını alarak kaçtık" diye konuştu.

Haşim D.'nin daha önce kendisine 'Zengin birini bulalım, parasını alıp kendimize araba alırız' dediğini hatırlatan Yakup A., cinayetin ardından otogara giderek Haşim D. ile birlikte Fethiye'den kaçtıklarını söyledi.

Yakup A. tatbikatın ardından adliyeye sevk edildi. Cumhuriyet savcılığındaki sorgusunun ardından mahkemeye çıkarılan Yakup A., tutuklandı.

Polis, Haşim D.'nin yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.