Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde çobanlık yapan bekar 30 yaşındaki Hüseyin İşbilir, 2003 yılı mayıs ayında Seydişehir'de oturan ve çiftçilik yapan ailesine ziyarete geldi. 2-3 ayda bir ailesini ziyarete gelen İşbilir, dönmedi. Bunun üzerine Manavgat'taki arkadaşı Bayram Koç, ailesine Hüseyin İşbilir'i sordu. Aile fertleri oğullarından bilgileri olmadığını söyledi.

Aradan geçen zamana rağmen arkadaşı Hüseyin İşbilir'den bir türlü haber alamayan Koç, geçen yıl Seydişehir İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne gelerek arkadışının 8 yıldır kayıp olduğunu belirtti. Bunun üzerine Konya Emniyet Müdürlüğü Cinayet Bürosu özel ekip kurdu. Özel ekip, ilk olarak Hüseyin İşbilir'in, ailesi, yakınları ve çevresindekilerin ifadesine başvurdu.

Polis, yaptığı araştırmada Hüseyin İşbilir'in, 2002 yılında bir kız kaçırdığı ve bu olay nedeniyle oluşan husumet sonucu kaçırdığı kızın bir yakınını tüfekle yaraladığı, kızın da ailesine geri teslim edildiğini saptadı. İşbilir'in kaçırdığı kızın ailesinden ve yaraladığı kişiden şüphelenen polis, çalışmasını bu yönde yoğunlaştırdı. Fakat  şüphelilerin bunlar olmadığı tesbit etti.

AİLESİ HİÇ KAYIP BAŞVURUSUNDA BULUNMAMIŞ

Hüseyin İşbilir'in 9 yıldır kayıp olmasına rağmen ailesinin hiçbir şekilde kayıp başvurusunda bulunmadığından şüphelenen polis, ailesini teknik ve fiziki takibe aldı. Ardından geçen perşembe günü Hüseyin İşbilir'in babası 67 yaşındaki Mustafa, annesi 59 yaşındaki Fatma, kardeşleri 31 yaşındaki İbrahim İşbilir ile 30 yaşındaki Selma Uslu gözaltına alındı.

AİLE ÇELİŞKİLİ İFADELER VERDİ

Anne Fatma İşbilir, ifadesinde, ''Oğlum, Seydişehir'e hiç gelmedi'' dedi. Baba Mustafa İşbilir ise, ''Oğlum 2003 yılı Mayıs ayında Seydişehir'e geldi. Ben çarşıya gitmiştim. Eve geri döndüğümde yoktu'' dedi. Kız kardeşi Selma Uslu da, '' Ağabeyim hiç gelmedi. Gelmesini de istemiyorum'' diye konuştu.

Ailenin çelişkili ifadeler vermesi üzerine yapılan çapraz sorgulamada İbrahim İşbilir, suçunu itiraf etti.

''ANNEMİ DÖVDÜĞÜ İÇİN ÖLDÜRDÜM''

Ağabeyini av tüfeğiyle ateş ederek öldürdüğünü anlatan İbrahim İşbilir, ''Ağabeyim Manavgat'tan geldikten sonra annemi tüfekle dövüyordu. Daha önce de sürekli annem ve babamı döverdi. O gün yapmamasını söyledim. Dinlemedi. Ben de elinden av tüfeğini kapıp, iki el ateş ettim. Öldüğünü anlayınca, cesedi battaniyeye sarıp atın sırtında Küfe dağı eteklerine götürüp gömdüm'' dedi.

AĞABEYİNİ DAHA ÖNCEDEN GÖZÜNDEN VURUP, KÖR ETMİŞ

İbrahim İşbilir'in,  ifadesinde ağabeyinin 2002 yılında da annesini dövdüğü sırada yine av tüfeğiyle ateş ettiği ve saçmaların ağabeyinin sağ gözüne isabet etmesi sonucu, görme yeteğini kaybettiğini, olayın kaza sonucu olduğunu söylemeleri üzerine de ceza almadığını söylediği ifade edildi.

İbrahim İşbilir'in itirafı üzerine polis, dün akşam saatlerinde yaklaşık 5 saat yürüyerek Küfe dağı eteklerinde gömülü olan Hüseyin İşbilir'in cesedine ulaştı. İşbilir'in cesedi otopsi yapılmak üzere Seydişehir Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Yapılan sorgulama ardından İbrahim İşbilir, 'Kasten adam öldürmek', babası Mustafa, annesi Fatma İşbilir ve kız kardeşi Selma  Uslu da, 'Suçu gizlemekten'  dün akşam adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden İbrahim İşbilir tutuklanırken, annesi, babası ve kız kardeşi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.



TY,AS(İA/İD)