İstanbul’daki bir nakliyat firmasında çalışan 37 yaşındaki Nihat Çevik, 2003 yaşadığı Edirne'nin Uzunköprü İlçesi'ne bağlı Turnacı Köyü’ndeki bir düğünde çıkan kavgada bıçaklandı. Ambulansla Uzunköprü Devlet Hastanesi’ne getirilen Nihat Çevik’in sağ karın boşluğundaki sapı kırılmış bıçağı iddialara göre fark etmeyen doktorlar, kesiği dikişle kapatarak Çevik'i bir hafta süren tedavisinin ardından taburcu etti.

BELİNİ İNCİTİNCE RÖNTGENDE GÖRÜLDÜ

Sağ karın boşluğundaki bıçaktan habersiz 9 yıl yaşayan Nihat Çevik, 2 hafta önce İstanbul’da çalıştığı nakliyat firmasında düşerek belini incitti. Bunun için özel bir hastaneye giden Çevik’in çekilen röntgen filminde, sağ karın boşluğunda yaklaşık 6 santimetre uzunluğunda sapsız bıçak olduğu ortaya çıktı.

Bıçakla 9 yıldır yaşadığını öğrenince çok şaşırdığını ve psikolojisnin bozulduğunu  belirten Nihat Çevik, bugün 9 yıl önce bıçaklandıktan sonra operasyon geçirdiği hastaneye geldi. O dönem görev yapan doktorlardan şikayetçi olan Çevik şunları söyledi:

"Yaklaşık 9 yıl önce Uzunköprü’nün Turnacı Köyü’nde düğün esnasında bıçaklandım.  Bıçaklandıktan sonra kan kaybından hiçbir şey hatırlamıyorum. Ambulansla Uzunköprü Devlet Hastanesi’ne getirilmişim. Hastanedeki operasyonun ardından normal odaya alındım. Bir hafta boyunca yattıktan sonra taburcu edildim. Her şey yolundaydı. Aradan 9 yıl geçti. İstanbul’daki çalıştığım işyerinde düşerek belimi incittim. Bunun için de özel bir hastaneye gittim. Burada röntgen çekildim ve sağ karın boşluğumda bir bıçak olduğunu gördüler."

'ÇIKARILMASI RİSKLİYMİŞ' 

Doktorların, karın boşluğunda bıçak olduğunu söylediklerinde adeta şok geçirdiğini kaydeden Nihat Çevik sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kavga sırasında bana saplanan bıçak kırılmış ve içeriden çıkarılmamış. Röntgeni çekilmeden hemen dikilmiş. Hayvana bile böyle bir muamele yapılmaz. Bıçağı fark ettikten sonra psikolojim çok bozuldu. Yasal yollara başvuracağım. Zaman zaman sancım olduğu için ağır çalışıyordum. Sonuna kadar mücadele edeceğim. Ben bıçağın çıkarılması için doktora danıştım, bana ameliyatın çok riskli olduğunu söylediler."

BAŞHEKİM VURAL: SORUŞTURMA BAŞLATTIK

Sağ karın boşluğunda bıçakla 9 yıldır yaşayan Nihat Çevik, Uzunköprü Devlet Hastanesi yönetimine dilekçeyle başvurarak o dönem kendisine müdahale eden doktor ve sağlık çalışanları hakkında şikayette bulundu. Çevik, hakkını tüm yasal yollardan arayacağını ifade ederken, göreve 20 gün önce başlayan Uzunköprü Devlet Hastanesi Başhekimi Recep Vural, konuyla ilgili soruşturma açıldığını söyledi.

Uzunköprü Devlet Hastanesi’nde yaşandığı öne sürülen ihmalle ilgili olarak hasta dosyasının arşivden bulunacağını kaydeden Başhekim Vural, "Ben de konuyu yeni öğrendim. Nihat beyin dosyasını bularak kontrol edeceğiz. Bununla ilgili idari soruşturma başlattık" diye konuştu.



EÖ(LK/COŞ)