Yenice Beldesi'nde yaşayan 35 yaşındaki Ayşe ve 40 yaşındaki Adnan Arslan'ın iki çocuğundan küçüğü olan Elif Nur Arslan, doğumu sırasında beynine oksijen gitmediğinden west sendromu hastalığına yakalandı. Doğduğu günden beri bu hastalıkla mücadele eden küçük kız, son 4 aydır da evinde makinelere bağlı olarak yaşıyor. Konuşamayan ve hareket edemeyen Elif Nur'un bağlı olduğu elektrik ile çalışan makine, 10 dakikada bir balgamını çekmezse nefes alamayarak ölüm tehlikesi ile karşı karşıya kalıyor. Ayrıca, Elif Nur’un nefes almasını sağlayan solunum cihazının da en az 30 dakikada bir çalışması gerekiyor. Yaşamı bağlı bulunduğu makinelerin çalışmasına bağlı olan küçük kız, Yenice’de sürekli yaşanan elektrik kesintileri nedeni ile ölümle burun buruna yaşıyor. Geçtiğimiz çarşamba günü saat 14.30’da kesilen elektrikler akşam saat 20.30’da gelince, Arslan ailesi de duruma tepki gösterdi. Hemen her gün elektrik kesintisi yaşandığını belirten anne Ayşe Arslan, kesintinin olduğu saatlerde kızının balgamını bir hortum yardımıyla kendisinin çektiğini anlatarak, yardım istedi.

Elif Nur'un yaşadıkları zorlukları anlatan anne Ayşe Arslan, “Çocuğumuz engelli, makineye bağlı bir şekilde yaşıyor. Hayatımız elektriğe bağlı. Kesinti olduğu saatlerde çok zorlanıyoruz. Ambulans çağırıp hastaneye gittiğimizde hasta olan kızımı yasalar gereği yine ambulansla eve getiremiyoruz. Bir akrabamızın jeneratörü var, yavrumu birkaç kez oraya götürdüm. Ama her zaman taşıyamıyoruz, götüremiyoruz. Karda, yağmurda, çamurda olmuyor. Kesintiler nedeniyle kızımın hayatından endişe ediyorum. ancak jenaratör almaya gücümüz yok" dedi.

İstanbul’da bir inşaat firmasında çalışan baba Adnan Arslan ise kızının yanında olamadığı için üzgün olduğunu belirterek, “Burada merak içerisindeyim. Yine elektrik kesildi mi, kızım iyi mi diye düşünmekten kendimi alamıyorum. Çünkü biliyorum elektrikler sık sık kesiliyor. Hayırseverlerden destek bekliyoruz" diye konuştu.