Adana polisi, yaptığı teknik ve fiziki takip sonucu 9 Ocak'ta 'torbacı' denilen sokak satıcılarına yönelik Ulubatlı Hasan Mahallesi'nde oturan Cono aşireti mensuplarına operasyon düzenledi.

EROİN PAKETİ İÇİNDE FARE ZEHİRİ

2 bin 586 paket eroin ve 463 gram esrar maddesi ele geçirildi. Ele geçirilen eroin paketlerinin içerisinde fare zehri, floresan lamba tozu ve kahve ortaya çıktığı bildirildi. İfadelerinin ardından adliyeye sevk edilen 8'i çocuk 49 kişi tutuklandı. Cumhuriyet Savcısı'nın birerli ikişerli soruşturma yaptığı 21'i kadın 41 kişi hakkında ayrı ayrı iddianame hazırlandı. İddianameler de farklı ağır ceza mahkemelerine geldi.

9 AYLIK HAMİLE

9 aylık hamile olan tutuklu Nurcan Kesici'nin 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne düşen iddianamesinde, şüphelilerin, uyuşturucuyu çocuklara sattırdıkları, sokak içerisinde ve başlarında uyuşturucu satışını rahat yapabilmek için gözcü kullandıkları, yakalanmamak için de geceleri ikametlerinde kalmadıkları bildirildi. Haklarında 'Uyuşturucu ticareti yapmak ve sağlamak, kullanmak için uyuşturucu madde bulundurmak' suçlarından 1 ile 22 yıl arasında hapis cezası istenen sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

ÇOCUKLARA DAHA ÖNCE DAVA AÇILMIŞTI

Tutuklanan yaşı küçük 8 çocuk hakkında da geçen hafta 'uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama' suçundan dava açılmıştı. Çocuklarla ilgili hazırlanan iddianamede ise, sanıkların sokakta uyuşturucu satışı yaparken çekilen fotoğrafları delil olarak yer almıştı.