Gelik Beldesi'nde yaşayan Türkiye Taşkömürü Kurumu’ndan (TTK) emekli 5 çocuk babası 86 yaşındaki Veysel Deveci’nin 4 çocuğu işsizlik nedeniyle İstanbul’a göç etti. Veysel Deveci, askerden geldikten iki yıl sonra denge bozukluğu, el ve ayaklarında titreme başladığı için yürüyemeyen, zeka geriliği yüzünden de konuşmakta güçlük çeken oğlu Adnan ve yaşlılık nedeniyle koltuk değnekleriyle ancak yürüyebilen eşi Afi Deveci’yle tek katlı 2 odalı gecekondu da yaşam mücadelesi veriyor.

Yaşına rağmen sağlığından hiçbirşey kaybetmeyen Veysel Deveci, evin temizliğini, yemeğini ve alışverişini tek başına yapıyor. Bununla da yetinmeyen Demirci, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'nden 2010'da yüzde 78 oranında özürlü ve yüzde 70 zeka geriliği raporu verilen oğlu Adnan'ın da ihtiyaçlarını kendisi karşılıyor.

TEKERLEKLİ SANDALYEYE İHTİYACIMIZ VAR

800 lira emekli maaşının yanı sıra, devletin oğlu için verdiği 3 aylık 600 lira bakım parası ile geçinen Deveci, "Eşime ve aileme ben bakıyorum, başka bakan yok. Oğlum için bakım parası alıyorum, ama bu para bezine gidiyor. Yemeğini, her şeyini tüm ihtiyaçların yapıyorum. Evin alışverişini, odun kömürünü ben hallediyorum. Eşim de bir çok kez ameliyat oldu. Onun da birçok ihtiyacını ben karşılıyorum. Oğlumu dışarıda gezdirmek için tekerlekli sandalyeye ihtiyacımız var. Bakacak kimse olmadığı için zor olsa da her ikisine de ben bakıyorum. Allah güç verdikçe aileme bakmaya devam edeceğim” dedi.

Afi Deveci de eşinin sağlıklı olmasa durumlarının daha kötü olacağını belirterek, "Ben zaten değnekle geziyorum, yürüyemiyorum. Evin içindeyim bir şey de yapamıyorum. Yaşımız ilerledi, durumum iyi değil. Zamanımız böyle sıkıntılı geçiyor. Bir çocuğumuz var hasta. Eşim altını üstünü değiştiriyor. Bize o bakıyor" diye konuştu.

ADNAN’IN FENERBAHÇE SEVGİSİ

Tüm vaktini televizyon izleyerek ve gazetelerin spor sayfasında Fenerbahçe haberlerini takip ederek geçiren Adnan Deveci, şöyle dedi: "Fenerbahçe’yi tutuyorum. Alex’i, Aziz Yıldırım’ı çok seviyorum. Gazetelerin spor sayfasını okuyorum. Maçları takip ediyorum. Aziz Yıldırım’dan forma istiyorum."

Baba Veysel Deveci de oğlunun Fenerbahçe’den gelecek bir yardımla çok mutlu olacağını ifade etti.