Zeytinburnu’nda çalıştığı iş yerindeki yük asansöründe oluşan arızayı gidermeye çalıştığı sırada Özcan Kılıç, kolunu asansöre sıkıştırdı. İddiaya göre, akşam saat 19.00 saatlerinde yaşanan kazadan sonra çalışma arkadaşları Özcan Kılıç’ı önce İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürdü. Burada yaklaşık 4 saat boyunca bekletilen Özcan Kılıç, nöbetçi radyolog olmadığı gerekçesiyle tedavi göremedi. İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki nöbetçi doktor, Kılıç’ın kolunda nabız atmadığını ve renkli röntgen çekilmesi gerektiğini söyledi.

HASTANEDE CİHAZ VAR KULLANAN PERSONEL YOK

İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde nöbetçi doktor, Doppler Ultrason cihazı olmasına rağmen kullanacak radyolog olmadığı için başka hastanelerden yardım istendi. Acil serviste uzun süre bekleyen Özcan Kılıç, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi. Ancak burası da Özcan Kılıç’ı kabul etmeyerek, ambulansla Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.

Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bir müddet bekleyen Kılıç, burada beyin tomografisi çekildikten sonra yine radyolog olmadığı gerekçesiyle tekrar İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirildi.

Özcan Kılıç’ın kardeşi Özgür Kılıç, hastanede uzun süre bekledikten sonra doktor bize radyolog olmadığını söylediğini belirterek, “112 acil servisten hastanelerde radyolog bulunmasını istedik. Ancak hiçbir hastanede nöbetçi radyolog yokmuş. Hastanelerde cihaz var ancak kullanacak uzman yok. Bizi İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesine oradan da Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk ettiler. Saatlerdir kardeşimin tedavisi ettirmeye çalışıyoruz ama Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesinden de tekrar İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi Samatya Polikliniğine gönderdiler. Koskoca İstanbul’da bir tane radyolog olmaz mı” diye konuştu.

Kolundan sakatlanan Özcan Kılıç’ın eniştesi Mustafa Ünlü ise, “Bir tane renkli film çektirmek için 7 saattir bekliyoruz. Böyle saçmalık olmaz. Akşam 19.00’dan beri hastane hastane geziyoruz. Şimdi hastamızın kolu sakat olsa bunun hesabını kim verecek” dedi. Ambulansla Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Özcan Kılıç ameliyata alındı.

SK (ET)