Tokat’ın Erbaa İlçesi’nde oturan 3 çocuk babası Mithat Ateş’e 2 ay önce Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’nde böbrek yetmezliği tanısı konuldu. Ateş’in böbrek taşına bağlı olarak gelişen hastalık nedeniyle durumunun ağırlaşması üzerine nakil kararı alındı. Böbreğini oğluna bağışlamak isteyen Ömer Ateş’in dokularının uyumlu olduğu belirlendi. 7 çocuk babası Ömer Ateş’in sol böbreği geçen hafta yapılan operasyonla oğluna nakledildi. OMÜ Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kamil Yakupoğlu, tarafından yapılan ameliyat yaklaşık 2 saat sürdü.

Ameliyatın başarılı geçtiğini söyleyen Doç. Dr. Yakupoğlu, "78 yaşındaki bir babadan aldığımız böbreği oğluna başarılı bir şekilde naklettik. Tabii ki 65 yaşının üzerindeki kişilerde böbreğin de sağlıklı olması çok önemli. 78 yaşındaki bağışçımızın böbreğinin sağlığı da iyi olunca nakil yaptık. Ameliyat oldukça iyi geçti. Şu an iki hastamızın da sağlık durumu iyi. Mithat Ateş'in diyalize girmesine gerek kalmadan nakil yaptık. Hayat kalitesi daha iyi olacak" dedi.

Oğluna böbrek yetmezliği tanısı konulmasının ardından hemen böbreğini bağışlamaya karar verdiğini söyleyen çiftçi Ömer Ateş, "Oğlum sıkıntı yaşasın istemedim. Dokular da uyum sağlayınca hemen böbreğimi bağışladım. Şimdi ikimiz de çok iyiyiz" diye konuştu. Babasının böbreğinin uyum sağlamasının kendisi için büyük şans olduğunu söyleyen Mithat Ateş, "Babam bana ikinci bir hayat şansı verdi. Diyalize girip sıkıntı yaşamadan babamın böbreği uyum sağlayınca hemen ameliyat oldum. Şimdi çok iyiyim" dedi.



YK(İS/CK)