Merkez Karatay İlçesi Hacı Sadık Mahallesi Seyit Vehbi Sokak'ta oturan 8 çocuk annesi Naciye Sevindir'in, 4 yıl önce o tarihte 26 yaşında olan oğlu M.S., iddiaya göre 16 yaşındaki bir kızla birlikte yaşamaya başladı. Kızın zorla tutulduğunu öne sürüp şikayetçi olması üzerine M.S., 3 ay cezaevinde kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere tahliye oldu. Genç kız, anne Naciye Sevindir hakkında da şikayetçi oldu.

Yargılama sonucu Naciye Sevindir de, 'hürriyeti tehdit' ve 'cinsel istismara yardım' suçlarından 5 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ceza Yargıtay'da onanarak kesinleşti. Naciye Sevindir, 1 hafta önce hakkında çıkan yakalama kararyla polis tarafından geçen perşembe günü sabah saatlerinde evinde gözaltına alındı.

ADLİYEDE FENALAŞTI

Sol tarafı felçli ve yatalak olan annesinin adliyede fenalaştığını belirten ev kadını Esengül Kayacı, ''Annem fenalaşınca, hastaneye kaldırıldı. Yapılan tedavisinin ardından cezaevine kondu. Orada da fenalaşınca yeniden hastaneye götürüldü. Yapılan ilk tedavisinin ardından yine cezaevine kondu" dedi.

Annesinin cezaevi revirinde tedavisinin sürdüğünü belirten Esengül Kayacı, "Annemin sol tarafı felçli ve yatalak. Biz sürekli yanına gidip bakıyorduk" diye konuştu.

Kayacı, annesine bir derneğe ait aşevinden de yemek geldiğini, diğer ihtiyaçları kendilerinin karşıladığını belirtti.

KARDEŞİ YARGILANIYOR

16 yaşındaki kızın kendi rızasıyla kardeşi M.S. ile birlikte kaldığını öne süren Esengül Kayacı, ''Kardeşimin birlikte yaşadığı kız, 4 yıl önce annem çarşıda iken yanına yaklaşmış ve ailesinin 80 yaşındaki bir kişiyle evlendireceği için Zonguldak'tan kaçtığını söylemiş. Annem de eve götürmüş. Bu sırada erkek kardeşimle tanışmışlar. Kız bir kaç gün kalırken, kardeşimle aralarında duygusal ilişki başlamış. Onlar kendi aralarında sözlenmek istedi, eğlence düzenlediler. Kız, kardeşimle birlikte yaşadı. Sonra ne oldu ise tartışmışlar. Tartıştıktan sonra kız, polise gidip şikayetçi olmuş. Şu an nerede olduğunu bilmiyoruz. Kardeşim de 3 ay tutuklu kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere tahliye olmuştu. Mahkemesi devam ediyor'' dedi.

Annesi Naciye Sevindir'in cezasının affedilmesi için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e, mektup gönderdiklerini belirten Esengül Kayacı, "Annem yatalak hasta. Altına bez tutuyoruz. Allah rızası için annemin affını istiyoruz. Annemi kurtarsınlar. Cumhurbaşkanım ne olursun, annemin kurtulmasına yardımcı ol" diye konuştu. Kayacı, Başbakan Erdoğan'dan da yardım beklediklerini sözlerine ekledi.



TY(İA/AAA)