Burdur'un Yeşilova İlçesi'ne bağlı Başkuyu Köyü'nde oturan tansiyon hastası Musa Kızıldağ, geçen çarşamba günü aniden rahatsızlandı. Yeşilova Devlet Hastanesi'ne götürülen Kızıldağ'ın, beyin kanaması geçirdiği anlaşıldı. Burdur Devlet Hastanesi'ne sevk edilen ve yoğun bakım ünitesinde tedaviye alınan Kızıldağ, bütün müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Burdur Devlet Hastanesi Organ Bağışı Koordinatörü Aysel Karaçam, Burdur Devlet Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşen Musa Kızıldağ'ın organlarının bağışlanması için aileyi ikna etti. Organların alınması için Antalya'daki Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nden gelen Dr. Mustafa Saraçoğlu, hastanın yaşını dikkate alarak, yalnızca karaciğerini aldı. Karaciğer, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde yatan bir hastaya nakledilmek üzere gönderildi.

Burdur Devlet Hastanesi Organ Bağışı Koordinatörü Aysel Karaçam organ bağışı sayesinde bir hastanın daha hayata tutunacağını belirterek, şunları söyledi:

"Beyin kanaması nedeniyle hastanemize gelen Kızıldağ'ı kurtaramadık. Beyin ölümü gerçekleşen hastanın ailesiyle organ bağışı konusunda görüştük. Aile, böbrekler ve karaciğeri bağışlamak istedi, ancak hastamız 60 yaşından büyük olduğu için böbrekleri alınmadı. Başarılı bir şekilde karaciğeri alınarak Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne götürüldü. Kızıldağ ailesini, duyarlı davranışları nedeniyle kutluyorum. Organ bağışının hayat kurtardığı bilinciyle bağışların artması için biz de elimizden gelen çabayı harcıyoruz."