Yalova Emniyet Müdürlüğü, Samanlı Köyü’nde bakkal işleten Sinan Yiğit (37) ve annesi Naciye Yiğit'in öldürülmeleri olayını aydınlatmak için özel ekip oluşturdu. Samanlı Köyü’nde yaklaşık 400 kişinin ifadesine başvuran ekip, olayla ilgisi olduğunu düşündüğü 100 kişinin de yazılı ifadesini aldı. Şüphelenilen 9 kişi üzerinde yoğunlaşan cinayet masası ekibi, bu kişilerden kan örnekleri alarak uzaktan takibe başladı. Alınan kan örnekleri ile olay yerinde bulunan kan örneklerini karşılaştıran polis, Hüseyin Demir ve Erkut Acar'ın üzerinde yoğunlaştı. Yine olay yerinde bulunan ekmekteki tükürük ile Hüseyin Demir’den alınan örneğinin eşleşmesi üzerine, cinayetin çözülmesinde önemli bulgular elde edildi.

ÜÇÜNCÜ KİŞİYİ DE ÖLDÜRÜP GÖMDÜKLERİNİ İTİRAF ETTİLER

Polis Hüseyin Demir'i İstanbul’da, Erkut Acar'ı geçen 25 Ocak günü Yalova’da yakaladı. Sorgulamaları yapılan şüpheliler, soymak için girdikleri bakkal dükkanında Sinan Yiğit ve annesi Naciye Yiğit'i boğazlarını keserek öldürdüklerini itiraf etti. Şühpheliler, 2005 yılının Ağustos ayından itibaren kayıp olan arkadaşları Fatih Geçer'i de villasında parası için kafasına tek kurşun sıkarak öldürdüklerini, cesedini ise Paşaköy’deki araziye gömdüklerini söyledi.

KEMİKLERİ 'ÇEKU' BULDU

Erkut Acar ve Hüseyin Demir'in öldürdüklerini söyledikledi Fatih Geçer'in cesedi, sanıkların gösterdikleri yerde bugün arandı. Sanıkları getirilmediği aramada, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden istenilen 'Çeku' adlı labrador cinsi köpek de hazır bulundu. Köpeğin tepki verdigi yerde yapılan kazıda, Fatih Geçer'e ait olduğu sanılan kemikler topraktan çıkartıldı.

Polis, kemikleri otopsi yapılmak üzere Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderdi.



SG(FK/COŞ)