Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Çanakkale, Ayvacık, Bayramiç, Biga, Çan, Yenice ve Kalkım Orman İşletme şefliklerine dozer ve greyder operatörü ile arazöz şoförü ve beden işçisi olarak çalıştırılmak üzere 65 mevsimlik işçi alınacağı duyuruldu. Yıl içinde 5 ay 29 gün çalışılacak işe, il merkezi ve ilçelerden 2 bin 288 kişi başvuruda bulundu. Başvuru sayısının beklenenin çok üzerinde olması nedeniyle mülakata girecek adaylar noter huzurunda yapılan kura çekimiyle belirlendi.

Orman İşletme Müdürlüğü binasındaki yemekhanede yapılan kura çekimine adayların yanı sıra yakınları da katıldı. Bir kavanoza adayların isimlerinin yazılı olduğu çekiliş kağıtları kondu. Ardından da 2 bin 288 kişi arasından 65 kişilik kadro için mülakata girecek 189 asil ve 184 de yedek aday belirlendi. Kura çekimi sırasında, işçi adayları geçici umutları için heyecanlı anlar yaşadı. Kura çekimiyle belirlenen isimler okunurken, kendi ismini duyan adaylar ilk etabı aşmanın sevincini yaşadı. İsimlerini duyamayan adaylar ise hayal kırıklığına uğradı.

Noter huzurunda yapılan kura çekimiyle belirlenen asil ve yedek adaylar, ağustos ayı içerisinde yapılacak mülakata girecek. İşe başlayacaklar, mülakat ve bedensel yeterlilik sınavının ardından belli olacak.



BG(İÖ/CK)