Etiler Mahallesi, Fatopaşa Caddesi'nde 35 numaradaki evinden 9 Mayıs 2011 günü saat 10.00 sıralarında çıktığı belirtilen Mustafa Par bir daha dönmedi. Ailesi, aynı gün polise ve kayıp olmasından bir gün sonra da Cumhuriyet Savcılığı'na başvurduklarını ancak aradan 14 ay geçmesine rağmen henüz izine rastlanılmadığını söyledi. Mustafa Par'ın kimseyle bir husumeti olmadığınıu belirten 38 yıllık eşi 51 yaşındaki Melek Par, "Eşimin kimseye borcu da yoktu. Ufak tefek alacakları vardı, ama o para için hiç kimseyi incitmezdi ve kötü bir şey yapmazdı. Bir karıncayı bile incitmezdi" dedi. 

Eşinin kaybolmasından iki gün önce Adana'nın Bahçe İlçesi'ne bir yakınlarının düğününe gittiklerini, bir gün kaldıktan sonra eşinin Gaziantep'e döndüğünü belirten Melek Par şunları anlattı:

"Evimizin ikinci katında oturan gelinim bir şeye ihtiyacı olup olmadığını sormak ve yemeğe çağırmak için kapıyı çalmış, ancak o bir şeye ihtiyacı olmadığını ve yemek yemeyeceğini söylemiş. Pazar sabahı da kahvaltıya çağırmak için kapıyı çaldığında açan olmamış. Uzun süre kapıyı çalmasına ve telefonunu aramasına rağmen kapıyı açan olmayınca gelinim komşulardan yardım isteyerek sokağa bakan pencereden baktığında evde kimsenin olmadığını görmüş. Yani kocam Pazar günü sabah saat 10.00 sıralarında evden çıkmış ve o günden beri kendisinden bir daha haber alamadık."

KALP HASTASIYDI

Eşini gören ya da yerini bilenlerin kendilerine yada polis merkezlerine haber vermelerini isteyen Melek Par şöyle devam etti:

"Kaybolmasının üzerinden 14 ay geçti ve hiçbir iz yok. Emekli olduğu için her ay bankadan parasını çekerdi. Gidip bankayı kontrol ettik, kaybolduğu günden beri hesabından para çekmemiş ve kredi kartını da hiç kullanmamış. Benim kocam kalp hastası, Allah rızası için gören ya da yerini bilenler bize veya polis merkezlerine haber versin."

BABAM MELEK GİBİYDİ

Kızı 32 yaşındaki Sabiha Kalpar ise, babasının hiç kimseye zarar veremeyeceğini, hayatı boyunca herkese iyilik yaptığını belirterek şöyle dedi:

"Komşular babamı Pazar günü sabah beyaz renkli bir otomobile binerken görmüş. Kaybolduğu gün babamın cep telefonunu sürekli aradım ama her defasında telefon meşgule düştü. En son akşam 19.30 sıralarında telefon açıldı ve telefondan sadece rüzgar sesi geliyordu. Sonra kapandı ve bir daha da telefonuna da ulaşamadık. Babam kaybolduğundan beri bütün aile perişan vaziyetteyiz. Ne olur bize babamızı geri getirsinler."

SON OLARAK BEYAZ RENKLİ BİR OTOMOBİLDE GÖRÜLDÜ

Mustafa Par'ı en son gören kişi olan komşusu ve aynı zamanda çocukluk arkadaşı 57 yaşındaki Hüseyin Sarısoy da şunları söyledi:

"Sabah saat 10.00 sıralarıydı. Yeni aldığım otomobil ile ilgilenirken Mustafa evden çıktı. Birbirimize hal hatır sorduk, birkaç dakika konuştuk ve sonra ayrılarak gitti. Aradan bir iki dakika geçtikten sonra yanımdan geçen beyaz renkli bir otomobilin içinde gördüm. Hatta geçerken bana selam verdi. Araçta kaç kişi olduğunu tam olarak göremedim. Ama kendisi şoförün yanındaki koltukta oturuyordu. Doğrusu aklıma böyle bir şey olacağı gelmediği için aracın plakasına bakmadım. Çünkü her şey gayet normal görünüyordu." 

Uzun yıllar kahve işlettikten sonra 3 yıl önce emekli olan, 2 erkek 3 kız çocuğu babası Mustafa Par'ın ailesi, babalarının yerini bilen veya görenlerin polise bilgi vermelerini istedi.

MB(AK/OA/COŞ)