Baba Mehmet Ömeroğlu (35), 6 yaşındaki çocuğu adına gelen trafik cezası ödeme ihbarnamesinde, 2011 yılı Haziran ayına dair, 66 lira trafik cezası borcu bulunduğunu söyledi. İlk olarak gelen motorlu taşıtlar vergisi ve trafik cezası ödeme ihbarnamesinin ardından yine Eskişehir'den ikinci bir ihbarnamesi geldiğini öne süren Ömeroğlu, "İlk cezayı çocuğum 6 yaşında olduğu için dikkate almamıştım ama ikinci defa olarak trafik cezası geldiğinde korktum" dedi.

Gelen ihbarnamede küçük Kazım'ın kimlik numarası dahil herşeyin doğru olduğunu belirten Ömeroğlu, "Oğlum Kazım Emir, 2006 doğumlu. Bize bu cezalar Eskişehir'den geliyor. 26 plakalı bir araçla işlenmiş bu cezalar. Ne benim, ne de bir tanıdığımın 26 plakalı bir aracı var. Eskişehir'de ne bir akrabamız, ne de dostumuz var. Belki isim benzerliğinden gelmiş olabilir" diye konuştu.

Oğluna gelen ihbarname ile Edremit Vergi Dairesi'ne gittiğini anlatan Ömeroğlu, Eskişehir 2 Eylül Vergi Dairesi Müdürlüğü'ne durumu izah eden bir faks çekildiğini kaydetti. Eskişehir Vergi Dairesi Müdürlüğü ile telefonda da görüştüğünü bildiren Ömeroğlu, buradan herhangi bir cevap gelmediğini söyledi.

POSTACI ŞAŞKINA DÖNDÜ

Anne Hatice Ömeroğlu (34) da, "Postacı ihbarnameyi getirdiğinde oğlumun ismini söyledi. Oğlum kapıya gelince ve ben de kimliğini gösterince postacı da şaşkına döndü" dedi. Eskişehir'e hiç gitmediklerini belirten anne Ömeroğlu, yanlışlık ya da isim benzerliği olabileceğini, fakat kimlik numarasının da aynı olmasına anlam veremediğini ifade etti.

İKİ KARDEŞ

6 yaşındaki Kazım ise oyuncak arabaları çok sevdiğini, otomobil kullanmayı bilmediğini, oyuncak arabalarıyla oynarken bazen hızlı gittiğini, bazen de arabalarını çarpıştırdığını söyledi. 10 yaşındaki Bilal Ömeroğlu ise kardeşinin oyuncak arabalarla oynarken çok hızlı gittiğini ve sık sık kaza yaptığını, bu yüzden ceza geldiğini belirtti. ağabey Bilal, "Cezalar ödenirse, babamız bize dondurma alamaz" dedi.

 

AE (AÖ/RT)