Olay, Aliağa İlçesi’ne bağlı Çıtak Köyü yakınlarındaki Dumanlı Rüzgar Tribünü enerji nakil hattının yapıldığı alanda bu sabah saatlerinde meydana geldi. KM Elektrik A.Ş. adlı firmada çalışan işçi Halil Akar, iddiaya göre, TEDAŞ’tan bölgenin elektriğinin kesildiğine dair onay aldıktan sonra topraklama kancası atmak için orta gerilim direğine tırmandı. Emniyet mesafesini geçip (Elektriğin sıçrama mesafesi) tellere yaklaşan Akar, bir anda 6 bin 300 voltluk elektrik akımına kapılıp yaklaşık 20 metreden yere çakıldı. Kanlar içinde kalan evli ve 3 çocuk babası Akar’ı gören arkadaşları, kendi imkanlarıyla Aliağa Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Talihsiz adam yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Acı haberi alıp hastaneye gelen Akar’ın yakınları sinir krizi geçirdi.

"TEDAŞ ELEKTRİĞİ KESMEDİ" İDDİASI

Akar’ın çalıştığı firmanın bir yetkilisi, gerekli izinlerin alındığını ve elektrik akımının kesilmesi için TEDAŞ’a dilekçe verdiklerini belirterek, şöyle konuştu:

"TEDAŞ Grup Şefliği’ne saat 09.30’da resmi olarak bölgede çalışma yaptığımızı ve Çıtak Köyü içinde bulunan çalışma bölgemizde enerjinin kesilmesini istediğimizi belirttik. Daha sonra indirici merkezine görevli arkadaşla girdik ve panodaki şalteri indirdi üzerine de “Elektrik kesilmiştir' levhasını astı. Onay verildikten sonra arkadaşlar çalışmaya başladı. Ancak aradan 15 dakika geçti, arkadaşımız Halil Akar çalışma yapmak üzere direğe çıkmış ve elektrik akımına kapılıp yere düşmüş. Yanlış hattı kesmişler. İşçimizin hakkını sonuna kadar arayacağız."

Akar’ın cesedi otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırılırken soruşturma sürüyor.



ŞA(İÖ/İD)