Tokat'ta yaşayan evli ve 5 çocuk annesi Nadide Cansu'nun eşi 61 yaşındaki Nizamettin Cansu, kalp rahatsızlığı nedeni ile 2001 yılında Sivas'ta ameliyat oldu. Zaman zaman rahatsızlanan eşini hastaneye götürüp getirmek için genellikle çevreden veya çocuklarından yardım isteyen Nadide Cansu, otomobillerini kullanabilmek amacıyla sürücü belgesi almaya karar verdi. 8 ay önce kentteki bir sürücü kursuna yazılan Nadide Cansu, yazılı sınavlardan yeterli puanı aldı ancak direksiyon sınavında başarılı olamadı. Cansu, sürücü kursundaki simülasyon aracındaki çalışmalarının ardından tekrar girdiği direksiyon sınavında 75 puan alarak 'B sınıfı' sürücü belgesi almaya hak kazandı.

Azmettiğini ve sonunda sürücü belgesini aldığını söyleyen Nadide Cansu, "Yaklaşık 8 aydır bu sınava çalıştım. Son direksiyon sınavım iyi geçti, 75 puan aldım. Kendi azmimle aldım, torpil olmadı. Benim gibi bütün bayanların gelmesini isterim" dedi.

Nadide Cansu'nun direksiyon hocası Mustafa İlyaz ise "Nadide abla çok azimli bir ablamız. Kendisi 58 yaşında ama okumada ve öğrenmede sınır olmadığını ispatlamak için kursumuza yazıldı. Çok çalıştı ve ehliyet almaya hak kazandı" diye konuştu.



MT(EA/CK)