Elazığ’da bir fırında çalışan 69 yaşındaki emekli Turhan Baysal, 5 yıl önce ölen ablasının sağlık karnesinin vefatından sonra kullanılması üzerine evine gelen 17 bin liralık borç tebligatı karşısında şaşkına döndü.

Turhan Baysal, gelen icra karşısında neye uğradıklarını şaşırdıklarını ve ölen ablasının bildirilmesine rağmen karnesinin kimler tarafından kullandığının bulunmasını istedi. Baysal şunları söyledi:

KARNESİNİ EMEKLİ SANDIĞI'NA GÖNDERMİŞTİM

"Rahmetli ablam 2007 yılında rahatsızlandı, Yeni Araştırma Hastanesi'ne götürdük. Bir ay kadar tedavi gördü fakat kurutulamadı. Aynı gün bana bir ölüm kağıdı verdiler. Nüfus Müdürlüğü'ne götürerek, nüfustan kaydını düşürdüm. Nüfus cüzdanını da hastaneden benden aldılar, maaşını kestirdik. Sağlık karnesini de Emekli Sandığına gönderdik. 10 Mayıs 2012'de bir tebligat geldi 17 bin TL. borç nedeniyle icraya verildiğimiz bildirildi. Ankara 7'inci icra memurluğundan bir de memur gönderiyorlar bir hafta içinde. Ödedin, ödedin, ödemedin, 'bunu yaparız şunu yaparız.' Şimdi varisim ama sağlığında bir borcu olsaydı, üzerime intikal ederdi. Ben Emekli Sandığına karneyi göndermişim, nüfus kaydından düşürmüşüm, maaşını kestirmişim. Bu konu sahtekarlık ile ilgili. Niye savcılığa vermiyorlar da icraya verip benden para istiyorlar? Sosyal Güvenlik Kurumu'nun bu ölümü bilgisayardan düşürüp düşürmediğini bilmiyorum. Bize hiçbir yazı gelmedi, açıklama yok, sadece bu yazı geldi 'parayı ödeyin.' Bu ödemeler hangi ilde yapılmış, hangi hastanende yapılmış, hangi eczanelerde yapılmış hiç bir şey yok" dedi.

Ablasının sağlık karnesine ihtiyacı olmadığını belirten Turhan Baysal, kendisinin de emekli olduğunu hatırlatarak, "Bu karne nasıl kullanılmış olabilir ki? Emekli Sandığına gönderdik. Ölümünü bilmeseler zaten maaşı kesilmezdi. Zaten yazıda da diyor ki 'vefatından sonra.' Vefatından sonra olan olaylardan benim ne haberim var. Aradan 5 yıl geçmiş, 17 bin TL. ödeme nasıl bir ödeme ki bu kadar tutuyor? Ben gittim buranın icra dairesine. İtiraz dilekçesi verdim. İtiraz dilekçesi oraya gitti. Şimdi artık bundan sonra ne gibi bir gelişme olur bilmiyoruz" diye konuştu.


ŞG,GY(GG/AAA) (FOTOĞRAF)