ZKÜ öğrencilerinin hazırladığı 'Genç İşsizliği' projesi, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı'nca kabul edildi. Proje için Polonya, Litvanya, Çek Cumhuriyeti, Yunanistan ve Bulgaristan'dan gelen 25 üniversiteli, Deniz Oteli'ndeki tanışma toplantısında bir araya geldi. ZKÜ Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü öğrencileri Mesut Bayezit ve Emre Gülçimen'in koordinatörlüğündeki projede öğrenciler, 8 gün boyunca dünya üzerindeki genç, işsizliği konuşacak. Öğrenciler porje kapsamında kent merkezinde mendil satarak işsizlik sorununa da dikkat çekecek.

Avrupa Birliği Gençlik Projeleri Koordinatörü Burcu Sufi Demirtürk, projeye katılan farklı kültürlerdeki gençlerin, işsizliği ve istihdamı tartışacağını söyledi. Amaçlarının bu konuda bir farkındalık yaratmak olduğunu belirten Demirtürk, şöyle dedi:

"Farklı ülkelerdeki ekonomik yaptırımları, ekonomi politikalarını konuşacağız. En iyi ekonomik modelin ne olacağını konuşacağız. Buradaki arkadaşların hiçbiri bu konuda profesyonel değil. Konu hakkında bilgileri yok. Önemli olan bir farkındalık oluşturmak. Bu çalışmamızda çeşitli etkinlikelrimiz olacak. Onlara alışveriş yaptıracağız. En ekonomik alışveriş yapanlara ödüller vereceğiz. Bu projenin gençler için çok anlamlı olacağını düşünüyoruz."



GG(EE/İD)