Merkez Seyhan İlçesi'nin Dağlıoğlu Mahallesi'nde bölücü terör örgütü PKK yandaşları, 23 Mayıs'ta yasa dışı sloganlar atıp, Bahçelievler Caddesi'ni yaya ve araç trafiğine kapattı. Göstericiler, polisin uyarısına taş ve havai fişek atarak karşılık verdi. Çoğunluğu çocuklardan oluşan yaklaşık 30 kadar gösterici, bölgede önlem alan polislere de molotofkokteyli ve taş atarak saldırdı. Ekipler, Çevik Kuvvet şubesine ait Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) ve panzerle göstericilere müdahale etti. Polisin müdahalesi üzerine gruplar ara sokaklara girerken, gösterici çocuklardan G.D. elindeki molotofkokteylini ateşledi, ardından da kendine yaklaşan polis grubunun üzerine atmak istedi. Ancak elinden düşürünce kendisi alev aldı.

Bir anda alev topuna dönen G.D.'ye ilk müdahaleyi polis yaptı. Alevler yangın söndürme tüpüyle söndürüldü, G.D., polis minibüsüyle hastaneye götürüldü. Hayati tehlikesi bulunmayan G.D. yapılan tedavinin ardından, Cumhuriyet savcısının talimatıyla gözaltına alınarak Çocuk Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Sorgusunun ardından sevk edildiği Adliye'de çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan G.D. ifadesinde, "Herkesin 'Başkan' dediği soyadını bilmediğim Hayrettin isimli kişi bana soda şişesine hazırlanmış patlayıcıyı verip yola atmam karşılığında 5 lira vereceğini söyledi. Patlayıcıyı atmak isterken şişeye tıkalı ateşlenmiş vaziyetteki bez parçası üzerime fırladı ve yanmaya başladı. Ben yasa dışı olaylara katılmadım. Yasa dışı örgüt üyesi de değilim" dedi.

Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, olayla ilgili iddianame hazırladı. Adana 1'inci Çocuk Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, G.D. hakkında 'görevli memura etkin direnme, toplantı ve gösteri yürüyüşleri hakkındaki kanuna muhalefet, patlayıcı ve yanıcı madde imal etmek, terör örgütü propagandası yapmak ve kamu malına zarar vermek' suçlarından toplam 39 yıla kadar hapis cezası istendi.

Yaşından dolayı da indirim uygulanması istenen G.D.'nin yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.



MKA(OA/SS)