Adana'dan karayollarında yol yapım çalışması yapan taşeron firmada şoför olarak çalışmak üzere geçen yılın Nisan ayında Konya'nın Akşehir İlçesi'ne gelen Erhan Gerek,  gazinoda çalışan kadın sevgilisi E.K.'nın para istemesi üzerine 6 Ağustos günü Azerbaycan vatandaşı 40 yaşındaki Hacer Rahimova'yı evinde tabancayla öldürüp, yüzüklerini gasp etti. Ardından 11 Ağustos günü Akşehir'in Gölçayır Beldesi'nde cep telefonunu gasp ettiği çiftçi, 58 yaşındaki Yakup Okumuş'u evinin yakınlarında tabancayla başından vurup öldürdü. Erhan Gerek, iddiaya göre 1 gün sonra da Afyonkarahisar'ın Sultandağı İlçesi'ne bağlı Çamözü Beldesi'nde 65 yaşındaki Türkan Sargut'u tabancayla vurarak öldürdü, 200 TL, bilezik ve kredi kartlarını gasp etti. Gerek, 23 Ağustos tarihinde de Afyonkarahisar'ın Sultandağı İlçesi'ne bağlı Kırca Beldesi yakınlarında TIR ile mola veren Gökhan Keser'i öldürüp, eniştesi TIR şoförü Korhan Ersoy'u yaraladı.

Gerek, öldürdüğü Türkan Sargut'un kredi kartıyla para çekince Mobese ve güvenlik kameralarından kimliği saptandıktan sonra 25 Ağustos 2011 tarihinde Akşehir'de kiraladığı evde yakalandı. Gerek, nöbetçi mahkeme tarafından da tutuklandı.

Erhan Gerek, Afyonkarahisar'ın Sultandağı İlçesi'nde öldürdüğü 1'i kadın 2 kişi için Bolvadin Ağır Ceza Mahkemesi'nde, Konya'da öldürdüğü 1'i kadın 2 kişinin cinayetiyle ilgili de 'kasten adam öldürme ve nitelikli yağma' suçundan Akşehir Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu olarak yargılanmaya başlandı. Bu arada Erhan Gerek'in Doğrugöz Beldesi'nde haşhaş tarlasında cesedi bulunan 61 yaşındaki Arife Korkmaz'ı da öldürdüğü, olay yerinde bulunan kan izi ve kadının tırnakları arasından alınan doku örnekleri ile yapılan DNA testi sonucu öldürdüğü ortaya çıktı.

Konya'da 2’si kadın 3 kişiyi öldürdüğü suçlamasıyla Akşehir Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu yargılanan Erhan Gerek, 12'nci kez hakim karşısına çıkarıldı. Mahkeme başkanı, sanık Erhan Gerek'in İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan verilen 'akıl ve ruh sağlığı yerindedir' raporunu hatırlattı. Son sözü sorulan Erhan Gerek, 19 Temmuz günü Akşehir’e bağlı Doğrugöz Beldesi'nde cesedi bulunan Arife Korkmaz'ı öldürmediğini öne sürdü. 

Mahkeme heyeti, Erhan Gerek'in, Arife Korkmaz, Hacer Rahimova ve Yakup Okumuş'u, 'Yağma suçunun işleyişini kolaylaştırmak için kasten öldürme' suçunun sabit olduğuna kanaat getirip, indirim uygulanmaksızın 3 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Heyet ayrıca 3 olaydaki 'nitelikli yağma' suçundan ise ayrıca 31 yıl daha hapis cezası verdi. 

Afyonkarahisar'ın Sultandağı İlçesi'nde öldürdüğü 1'i kadın 2 kişi için ise Bolvadin Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Gerek'e 'kastan adam öldürme' suçundan 2 kez ağırlaştırılmış ömür boyu  ile 'nitelikli yağma' suçundan da 25 yıl hapis cezası verildi.

Konya ve Afyonkarahisar'da 3'ü kadın 5 kişiyi öldürüp gasp eden Erhan Gerek, toplam 5 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasının yanı sıra 56 yıl daha hapis cezasına çarptırıldı. 



ATM(İA/İD)