Şehit Uzman Onbaşı 23 yaşındaki Hayrullah Engizek'in cenazesi son kez merkez Soğucak Beldesi'ndeki baba evine götürülerek helallik alındı. Cenaze daha sonra merkez Yenişehir İlçesi'ndeki Muğdat Camii'ne getirildi. Buradaki törene Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Erol Ertan, Jandarma Komutanı Albay Bedri Dursun ve yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

Törenin ilk dakikalarında metanetli görünmeye çalışan 5 aylık hamile Yeter Engizek, "Ağlamayacağım, dimdik ayakta duracağım o köpekleri sevindirmeyeceğim" dedi. Bir süre sonra genç kadın ile şehit babası Turan Engizek, annesi Meryem Engizek ve yakınları tabuta kapanarak gözyaşı döktü.

Bir süre tabut başında bekleyen şehit yakınları ayrılırken, şehit eşi Yeter Engizek baygınlık geçirdi. Yeter Engizek'e tören için camiye gelen CHP Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı ilk müdahaleyi yaptı. Atıcı bir süre Yeter Engizek ile ilgilendikten sonra gelen sağlık ekipleri gereken müdahaleyi yaptı.

ELİNDE EŞİNİN FOTOĞRAFIYLA NÖBET TUTTU

Tören alanına geri dönen Yeter Engizek, nöbet tutan askerin elinden eşinin fotoğrafını alarak bir süre tabut başında nöbet tuttu. Mersin Müftüsü Ali Melek'in kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin cenazesi Mersin Şehir Mezarlığı'na götürüldü. Vatandaşlar ise Türk bayrakları açıp, teröre tepki göstererek 'Kahrolsun PKK', 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları attı.

Şehit Hayrullah Engizek'in cenazesi, Mersin Şehir Mezarlığı'ndaki şehitlikte gözyaşları arasında toprağa verildi.