Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve AKSAV Şeref Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Akaydın’ın şehit cenazeleri nedeniyle katılamadığı toplantıda Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri ve AKSAV Kurucu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Rıfkı Aktekin ve festival yürütme kurulu üyeleri katıldı. 

"MİZAH, MUHALEFET VE DEMOKRASİ"


Genel Sekreter Mehmet Rıfkı Aktekin, festivalin bir mesajı olması gerektiğini vurgulayarak "Bu mesajı en geniş kesimlere ulaştırmak ve program bütünlüğü sağlamak için her yıl bir başka ana tema ekseninde festival programını hazırlıyoruz. Geçtiğimiz yıl kadın teması ekseninde gerçekleştirdiğimiz Altın Portakal bu yıl “Mizah, Muhalefet ve Demokrasi” ana teması üzerine şekilleniyor" diye konuştu.

FESTİVALE KATILANLAR AÇIKLANDI



Basın toplantısında 49. Uluslararası Antalya Altınportakal Film Festivali'ne katılanlar açıklandı. Gani Müjde( Senarist-Yönetmen), Mert Fırat (Oyuncu-Senarist), Asuman Dabak (Sanatçı), Zekeriya Kurtuluş (Görüntü Yönetmeni), , Murat Saraçoğlu (Yönetmen), Mehmet Açar (Sinema Yazarı), Sema Fener (Akademisyen) ve Cengiz Haydar Barut (AKSAV Yönetim Kurulu Üyesi)’dan oluşan ön jüri değerlendirmesi sonunda başvuru yapan 44 filmden 11 filmin Ulusal Uzun Metraj Film Dalında yarışmasına karar verildi. Ulusal Uzun Metraj Film dalında yarışacak filmler şöyle:



Çağatay Tosun’un yönettiği “ Derin Düşünce”, Ahmet Sönmez’in yönettiği “ Elveda Katya”, Dilek Keser, Ulaş Güneş Kacargil’in yönettiği “Evdeki Yabancılar”, Hüseyin Tabak’ın yönettiği “ Güzelliğin On Par’ Etmez”, Ersin Kana’nın yönettiği “Hile Yolu”

Umut Dağ’ın yönettiği “Kuma ”, Ali Aydın’ın yönettiği “Küf ”, Rezzan Tanyeli’nin yönettiği “Pazarları Hiç Sevmem”, Ali Adnan Özgür’ün yönettiği “Toprağın Çocukları”, Tunç Okan’ın yönettiği “Umut Üzümleri”, Erdem Tepegöz’ün yönettiği “Zerre”