Hollanda’da bulunan On The Sand Sanat Vakfı ve Hollanda Konsolosluğu aracılığıyla Türkiye’ye gelen 7 kişilik sanatçı grubu, proje direktörleri Hollandalı Marlous Wessels ve Türk Çağlayan Sarıkuş yönetiminde Süreyya Operası önünde bulunan 50 sokak kalıplarını çini desenleriyle boyuyor.

Hollanda ile Türkiye arasında ipek yolu ile başlayan İznik’ten Hollanda’nın Delft kentine taşınan çini boyama sanatı, Kadıköy’e taşındı. İznik ve Delft Çinisinin tarihi buluşmasını anlatan proje için Kadıköy’e gelen Hollandalı ve İstanbullu sanatçılar Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası kaldırımlarında renkli görüntüler oluşturdu. Sokak kalıplarını İznik ve Delft çinilerinin ortak rengi olan mavi çini desenleriyle süsleyen gençler, 400 yıllık dostluk anısına Kadıköy’e renkli bir hatıra bırakmayı hedefliyorlar.

Dostluk mesajı veren gençlerin projesi yarın Hollanda Kültür Ataşesi Daniel Coenaad Stork ile Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk’ ün katılacağı basın toplantısında tanıtılacak. Tanıtım sırasında On the Sand Sanat Vakfı Kurucu Başkanı ve proje kreatörü Kıvanç Sarıkuş akustik konser verecek.

(BB)