Mansur Dede Mahallesi'nde oturan Halim Kaya, geçen perşembe günü akşam saatlerinde gezmek için evden ayrıldıktan sonra geri dönmedi. Kaya'nın eve geri dönmemesi üzerine ailesi ve yakınları çevrede arama yaptı. Yapılan tüm aramalara rağmen Kaya'nın izine rastlanılmadı. Bunun üzerine ailesi polise haber verdi.

Oğlunun fotoğrafının bulunduğu afişleri kent merkezinde sokaklara asarak arama çalışmasını sürdürdüklerini belirten baba 72 yaşındaki Ahmet Kaya şöyle dedi:

"Yaptığımız araştırmada oğlumuzun minibüsle tren garına, oradan da trenle Niğde'ye gittiğini öğrendik. Biz hemen Niğde'ye gittik. Polis, Mobesse kameraları görüntülerinden oğlumuzu bize gösterdi ama bir daha izine rastlamadık. Zihinsel engelli olduğu için yol bilmez, iz bilmez. Hayatından endişelenmeye başladık. Polis ve kardeşleri hala Niğde'de arama yapıyor.''

Oğlunun fotoğrafına sarılarak gözyaşı döken anne 68 yaşındaki Emine Kaya ise, ''Oğlum halini anlatamaz. Bu kış gününde ne yer, ne içer, nere kalır? Yüreğimiz yanıyor. Evlat sevgisi bir başka. Bir umutla iyi bir haber bekliyoruz. Görenlerin duyanların yardımcı olmasını istiyoruz'' diye konuştu. 



SÖ(İA/COŞ)