Kars'tan gece yarısı yola çıkan Türkiye, Fransa, Litvanya ve Bulgaristan'dan 24 genç, bugün saat 05.15'de Erzurum'a geldi. Gar Müdürü Ahmet Başar tarafından çiçeklerle karşılanan gençler, Tren Garı'ndaki müzeyi gezdi. Her biri en az 100 yıllık olan eski eşyaları yakından inceleyen gençler, müzenin hatıra defterini imzaladı. İkram edilen sıcak çayın ardından Erzurum Tren Garı önünde mini bir konser veren gençler güne müzikle başladı. Trenle yolculuk etmek için gara gelenlerin ilginç bakışları arasında farklı ülkelerin müziklerini çalıp dans eden gençler, yolculuğun zevkli ve heyecanlı geçtiğini söyledi.

AŞAM ÜNİVERSİTEDE KONSER

Otobüsle Atatürk Üniversitesi'ne giden kafile, burada bir süre dinlendikten sonra kampüsü bisikletle gezip akşam saatlerinde de Ünivresiteli gençlere konser verecek. Kars'tan başlayan yolculuklarının 9 gün süreceğini söyleyen Gençlik Eğitimeni Gürkan Akçaer, Erzurum'dan sonraki duraklarının Kayseri, Ankara, Konya, Eskişehir ve İstanbul olacağını belirtti. Mola verecekleri kentlerde müziğin ortak dilinin keşfedilmesini hedeflediklerini vurgulayan Akçaer, öğrencilerin Türkiye'yi Doğu'dan Batı'ya trenle gezeceğini ifade ederek şöyle konuştu:

"Projenin ana fikri, farklı kültürel altyapıya sahip ülkelerden gelen gençlerin, birlikte Doğu'dan Batı'ya doğru bir seyahat gerçekleştirmesi. Tren yolculuğu sırasında, seyahat ediyor olmanın getireceği sınırlar ötesi bir bilinçle, müziğin evrensel iletişim gücü kullanılıyor. Bu sayede aralarındaki önyargıları ve sınırları kaldırarak, takım halinde çalışabilmeleri ve birbirlerinin kültür öğelerini etkili bir şekilde tanıyabilmeleri hedeflenmektedir."

TRT FİLME ÇEKİYOR

Projeye Ankara'dan katılan Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi 4'üncü sınıf öğrencisi Selcan Yeniceri, Kars'dan başlayan tren yolcuğunda olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Kars'dan Erzurum'a kadar müzik eşliğnide geldiklerini anlatan Yeniçeri, "Her genç amatörce de olsa bir müzik aleti çalıyor. Kars garında verdiğimiz konserle başlattığımız yoluculuk neşe içinde sürüyor. Erzurum'da üniversiteli gençlerle ve yöre insanı ile tanışacağız. Durduğumuz her istasyonda müzik konserleri vereceğiz" dedi.

Gençlerin bu gezisine eşlik eden 8 kişilik TRT ekibi de, 'Tren Bahane' adlı bir belgesel çekimi yapıyor.