Hırsızlıktan sabıka kaydı bulunan Mustafa Gezgin, iddiaya göre Karataş Semti'nde bulunan bir alışveriş merkezinden 17 Haziran 2011'de 3 şişe 70'lik Tekirdağ Rakısı alıp parasını ödemeden ayrıldı. Market görevlileri, güvenlik kamera görüntülerinden hırsızlığı saptayarak bir gün sonra polise başvurdu. Aynı gün şüpheli, yine alışveriş merkezine giderek 1 şişe 70'lik Tekirdağ Rakısı ile para ödemeden çıkarken, güvenlik görevlileri tarafından yakalandı. İnceleme sonucu bir gün önceki hırsızlığın failinin de aynı kişi olduğu belirlendi.

Tutuklanan şüpheli hakkında 3 şişe rakı hırsızlığıyla ilgili olarak 18'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde, 1 şişe rakı çalınmasıyla ilgili olarak ise 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde nitelikli hırsızlık suçundan dava açıldı. İlk davayı sonuçlandıran 18'inci Asliye Ceza Mahkemesi, Mustafa Gezgin'i 2 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı. 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi ise son duruşmada Gezgin'in diğer mahkemedeki ceza dosyası ile kendi gördüğü dava dosyasını birleştirdi. Duruşmaya getirilen Mustafa Gezgin, uyuşturucudan kurtulmak için rakı içtiğini, parası olmadığı için de alışveriş merkezinden 1 şişe rakı çaldığını, diğer 3 rakıyı ise kendisinin çalmadığını ileri sürdü.

Mahkeme, toplam 4 şişe rakı hırsızlığıyla ilgili Mustafa Gezgin'e 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verdi. Mahkeme, Gezgin'i olaydan sonra zararı ödememesi nedeniyle etkin pişmanlık yasasından yararlandırmazken, daha önceki sabıkalarını da dikkate alarak kararı ertelemedi. Tahliye edilmeyen Mustafa Gezgin, cezaevine gönderildi.