Manisa’da yaşayan Besra Çiftçi'nin, yaklaşık 6 ay önce sağ gözünde görme kaybı oluştu ve kadın, koku alma duyusunu yitirmeye başladı. Rahatsızlığının ilerlemesi ve şiddetli baş ağrısına dayanamayan Çiftçi, Merkez Efendi Devlet Hastanesi’ne gitti. Hastanede yapılan incelemede, Çiftçi’nin başında yaklaşık 8 santimetre çapında tümör olduğu belirlendi. Beyin Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Volkan Zincircioğlu ve ekibi, hastayı üniversite hastanesine sevk etmek yerine kendi bünyelerinde ameliyat etmeye karar verdi.

AMELİYAT 9 SAAT SÜRDÜ

Opr. Dr. Volkan Zincircioğlu önderliğinde anestezi uzmanı Dr. Demet Çınar, hemşireler İlknur Sancak ve Neşe Akagündüz ile 22 Şubat’ta ameliyata alınan Besra Çiftçi, 9 saat süren başarılı bir operasyonla sağlığına kavuştu. Bir gün Yoğun Bakım Ünitesi’nde kalan Çiftçi, daha sonra servise alındı.

DEVLET HASTANELERİ DE YAPABİLİR

Merkez Efendi Devlet Hastanesi Beyin Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Volkan Zincircioğlu, "Risk aldık ve başardık. Böylesi bir operasyonun devlet hastanelerinde de yapılabileceğini gösterdik" dedi. Opr. Dr. Zincircioğlu, hastalığın nedeninin beyin zarından kaynaklandığını ve Çiftçi’nin vücudunun yaklaşık 10 yıldır tümör ürettiğini belirlediklerini dile getirdi. Opr. Dr. Zircircioğlu, "Hastamız bize geldiğinde şiddetli baş ağrısı çektiğini söyledi. Bunun sebebinin beyinde bulunan tümör olduğunu anladık. Hemen operasyona karar verdik. Ameliyat ekibimizle yaptığımız uzun toplantılar sonrasında hastayı sevk etmek yerine ameliyat etmeyi seçtik ve portakal büyüklüğündeki tümörü başarılı bir şekilde çıkarttık" diye konuştu.

ÇİFTÇİ: KALE GİBİYİM

Sağlığına kavuşan Besra Çiftçi, "Kale gibiyim. Çok mutluyum. Ameliyat sonrası gözümdeki bozukluk kayboldu ve koku almaya başladım. Doktoruma ve ekibine çok teşekkür ediyorum" dedi. Besra Çiftçi’nin eşi Muhlis Çiftçi de hastane yönetimi ile ameliyatı yapan ekibe teşekkür etti.



İK(İÖ/BT)