Gebze'de kurulu Procter Gamble (P&G) firmasının desteğiyle Çayırova'da kurulan MAG ekibi, temel ilk yardım konularını içeren eğitim programını başarıyla tamamladı. Afet gönüllülerine Çayırova Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen törenle sertifikaları verildi. Törene Çayırova Kaymakamı A.Selim Parlar, Çayırova Belediye Başkanı Ziyaettin Akbaş, Kocaeli İl Afet ve Acil Durum Müdürü Metin Saroğlu, P&G Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Karpat, MAG Vakfı Genel Müdürü Mustafa Elvan Cantekin katıldı.

AFET DESTEK MERKEZİ

Gebze'nin ardından Çayırova İlçesi'nde de Mahalle Afet Destek Merkezi kurduklarını söyleyen P&G Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Karpat, "Şirket olarak insana yatırımın önemini biliyoruz. Türkiye gibi afetlere açık bir ülkede herkesin afet yönetimine ilişkin bilgisi olması gerekiyor. P&G olarak afet yönetimi konusunda biz üzerimize düşen sorumluluk bilinciyle önce Mahalle Afet Gönüllüleri ile işbirliği yaptık. Bu işbirliği ile gönüllü 100 mahallelinin eğitim almasına olanak tanıdık. Gebze'de Arapçeşme ve Mimar Sinan; Çayırova'da Cumhuriyet, Akse ve Yenimahalle'de olası bir afet durumunda her türlü desteği sağlayacak Mahalle Afet Destek Merkezi'ni kurduk" dedi.

4 BİN 800 AFET GÖNÜLLÜSÜ

MAG Vakfı Genel Müdürü Mustafa Elvan Cantekin de, vakıf olarak Kocaeli'nin dışında İstanbul, Yalova ve İzmir'de de çalışmalarını sürdürdüklerini kaydederek, Türkiye genelinde 100 mahallede 4 bin 800 mahalle afet gönüllüsü olduğunu söyledi.

Protokol konuşmalarının ardından mahalle afet gönüllülerine sertifikaları verildi. Törende ayrıca iki mahalle afet gönüllüsü mini bir saz dinletisi sundu.



MI(MB/AK)