İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin her 10 Kasım’da düzenlediği “Ata’ya Saygı Yürüyüşü” bu yıl da coşkuyla gerçekleşti. Alsancak Limanı’nda toplanan 30 bine yakın İzmirli hep bir ağızdan marşlar söyledi. Sık sık, “Türkiye laiktir laik kalacak”, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz”, “Tayyip baksana kaç kişiyiz saysana” sloganları atan İzmirliler Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun aralarına katılmasıya yürüyüşe geçti.

Ata’ya Saygı Yürüyüşü’nde, CHP İzmir milletvekilleri Mustafa Moroğlu, Mehmet Ali Susam, Hülya Güven, Aytun Çıray, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve eşi Türkegül Kocaoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, CHP İl Başkan Ali Engin, Ege Bölgesi Sanayi Odası YÖnetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Meclis Başkanı Mehmet Tiryaki, ilçe belediye başkaları, meslek odaları başkanları, CHP’li yöneticiler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yürüyüş kortejine Kordon’daki apartmanlardan da alkışlı destek geldi. Bazı evlerden bayrak, Atatürk posteri ve pankartlar açıldı. “Atatürk İzmir’dir, İzmir Atatürk’tür” pankartı dikkat çekti. Milletvekilleri ve Kocaoğlu yürüyüş sırasında hep bir ağızdan “Ankara’nın taşına bak” marşını söyledi.

YÜRÜYÜŞ, BÜYÜK VEFANIN DİLE GETİRİLMESİDİR

Yürüyüş Cumhuriyet Meydanı yerine “Büyükşehir Belediyesi’nin “Atatürk’ün İzmir Günleri” sergisini açtığı Vasıf Çınar Meydanı’nda son buldu. Burada İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu konuşma yaptı. Kocaoğlu “Kurtuluş savaşının kıvılcımıyla, Türkiye Cumhuriyeti’nin meşalesini yakan, bağımsızlığımızın ve direniş destanımızın simge kenti İzmir’in aydınlık, çağdaş ve güzel insaları, sevgili hemşehrilerim. Cumhuriyetin ve devrimlerinin yılmaz savunucuları olarak milli mücadelinin başkomutanı çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü 74 yıldır aynı duygularla, saygıyla, sevgiyle, minnet ve hasretle anıyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak her 10 Kasım’da düzenlediğimiz Ata’ya Saygı yürüşünde ona olan inanç ve bağlılığımızı ulusal bütünlüğümüzü birlik beraberlik va dayanışma ruhumuzu her sefer güçlü bir şekilde haykırıyoruz. Bu yürüyüş büyük bir bulaşmanın adıdır. Büyük bir vefanın minnetin ve bağlılığın kentimize ve ülkemize yakışır şekilde dile getirilmesidir. Kadın, erkek, çocuk ve genç birliğimiz dirliğimiz hep koruyacağız. Ayrıya gayrıya düşmeden, düşürmelerine asla izin vermeden Cumhuriyet’e hep bağlı kalacağımızı anımsamak ve anımsatmak zamanıdır” dedi.

ŞEHİTLERE RAHMET DİLEĞİ

Kocaoğlu, Atatürk’ün bıraktığı büyük mirası titizlikle korumak ve gelecek kuşaklara onurla teslim etmek zorunda olduklarını söyledi. Aydınlık ve çağdaş bir Türkiye için asla umutsuzluğa kapılmadan Cumhuriyetimiz’in temel niteliklerini bağımsızlığa, birlik ve beraberliğe sımsıkı sarılma çağırısı yapan Kocaoğlu, “Bugün burada şanlı bayrağımızın altında toplanan, yüreği Cumhuriyet coşkusuyla atan siz değerli hemşehrilerimize şükranlarımı sunar Ulu Önder Atatürk’ün büyük anısı ve eseri önünde bir kez daha minnetle eğilirim. Bu sabah Siirt’te helikopter kazasında şehit olan askerlerimize Allah’tan Rahmet diliyorum. Yaşasın Türkiye Cumhriyeti, Ne mutlu Türküm diyene” dedi. Kocaoğlu’nun konuşmasının ardından gökyüzüne yüzlerce balon uçuruldu.