CHP Artvin örgütü tarafından organize edilen meşaleli yürüyüş, dün saat 19.00 sıralarında İnönü Caddesi'nden başladı. Yürüyüşe, aralarında, CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Artvin Belediye Başkanı CHP'li Emin Özgün, CHP İl Başkanı Selim Bilgin ile Atatepe'deki dünyanın ve Türkiye'nin en büyük Atatürk anıtını yaptıran Kahvecioğlu Vakfı'nın Başkanı Sıtkı Kahvecioğlu'nun da bulunduğu yaklaşık bin kişi katıldı. Katılanlar, ellerindeki meşalelerle, 'Atatürk gençleri görev başında', 'Artvin bizimle Atatepe'ye' ve 'Bu ülke, bu vatan satılık değil' sloganları atarak Cumhuriyet Caddesi'ne kadar yürüdü. Burada araçlara binen grup, Türkiye'nin en büyük Atatürk heykelinin bulunduğu Atatepe'ye hareket etti.

ATATÜRK'Ü KARANLIKTA BIRAKMAYA KİMSENİN GÜCÜ YETMEZ

Atatepe'de, 22 metre yüksekliğindeki Atatürk Anıtı önünde meşaleleri yeniden yakan grup, anıtı, getirdikleri jeneratörle aydınlattı. 

Kahvecioğlu Vakfı'nın Başkanı Sıtkı Kahvecioğlu, anıtın sadece bayrak indirilmesi ya da çekilmesi sırasında aydınlatılmasına dikkat çekti, "Bu yanlış" dedi. Kahvecioğlu, anıtın geceleri aydınlatılmasını istedi. 

Burada konuşan CHP Artvin Merkez İlçe Başkanı Cüneyt Öztürk, 19 Mayıs'da açılışı yapılan Atatürk Anıtı'nın o günden bu yana geceleri karanlığa gömüldüğünü belirterek, şunları söyledi:

"Bu olayı, bu anlamlı günde hep birlikte protesto ediyoruz. Dünyanın ve Türkiye’nin en büyük Atatürk anıtı ve ay yıldızlı bayrağımız 19 Mayıs 2012 tarihinden buyana karanlığa gömüldü. Üç ayı geçti, aydınlatılması yapılmadı. Karanlıkları aydınlatan, 20'nci yüzyılın en büyük liderlerinden, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü karanlıkta bırakmaya kimsenin gücü yetmez. O, karanlıkları Türk halkı ile birlikte aydınlatan bir güneştir. En kısa sürede burada aydınlatmanın yapılmasını  istiyoruz. Gerekirse bedelini ödemeye hazırız."

Gece, Atatürk Anıtı altında yerel sanatçıların konseri sonrasında yapılan havai fişek gösterisi ile sona erdi.



AG(TM/SS)