Fırat Perker, 31 Mayıs 2011 tarihinde ailesi tarafından çağrılan ambulansla kaldırıldığı Meram Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde beyin kanaması sonucu öldü. Çocuğun vücudunda yanık izleri olması, ölümü ve ailesinin durumundan şüphelenen doktorlar, polise haber verdi. Polis de Fırat Perker'in annesi Fadimana Tekin ve sevgilisi Koray Kara'yı gözlatına aldı. 3 çocuğunun boşandığı ilk 2 eşinden, o dönem 6 aylık olan diğer oğlunun ise sevgilisi Koray Kara'dan olduğunu belirten Fadimana Tekin, polisteki ifadesinde, "Çocuk halıya işeyince sinirlendim. Nacağın sapıyla kafasına vurdum. Bayılınca Koray'ı çağırdım. O da oğlumu ayıltmak için havaya kaldırıp yere attı. Fırat ayılmayınca da Koray onu ambulansa hastaneye götürdü" dedi. Fadimana Tekin ve Koray Kara, sevk edildikleri nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

Konya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Canavarca hisle, kasten adam öldürme' suçundan yargılanan ve güvenlik nedeniyle Adana'daki Cezaevi'nde bulunan tutuklu Fadimana Tekin, duruşmaya katılmazken, Ankara'daki Cezaevi'nde kalan Koray Kara da salonda hazır bulundu.  

KÜÇÜK FIRAT, KAFA TRAVMASI SONUCU ÖLMÜŞ

Mahkeme heyeti, Fırat Perker'in ölüm nedeniyle ilgili Adana Adli Tıp Kurumu'ndan gelen raporu okudu. Raporda, küçük Fırat'ın, vücudunda eski ve yeni travma izleri olduğu ve asıl ölüm nedeninin de başına aldığı darbe sonucu oluşan kafa travması olduğu belirtildi. İki sanık hakkındaki Adli Tıp Kurumu raporuna görede, akıl ve ruh sağlıklarının yerinde, cezai ehliyetlerinin bulunduğu açıklandı.

"2 YILDIR BOŞUNA CEZA YATIYORUM"

Mahkeme heyetinden söz alan Koray Kara, Fırat Perker'in ölümüyle ilgisi bulunmadığını öne sürdü. Perker, ''Fadimana bir önceki duruşmada suçunu kabul etmiştir. Bu olaylar beni olumsuz etkiledi. olay günü iş yerimdeydim, bunu iş yerimin güvenlik kameraları ve mobese kameraları incelesin. 2 yıldır boşuna ceza yatıyorum.Tahliyemi talep ediyorum" dedi.

Daha önceki duruşmada ise iki sevgili, suçu birbirlerine atmıştı. Mahkeme heyeti, duruşmayı 14 Şubat 2013 tarihine erteledi.



HD(İA/İD)