Silifke İlçesi'ne bağlı Taşucu Beldesi'nde yaşayan 30 yaşındaki Huri Koç ile 31 yaşındaki Mustafa Koç'un 3 yıl önce ilk çocukları oldu. Ahmet Ozan adını verdikleri oğullarının beslenmesindeki sıkıntıyı fark eden Koç çifti, onu Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne getirdi. Burada yapılan muayenede Ahmet Ozan Koç'un doğuştan yemek borusunun olmadığı saptandı. Prof. Dr. Ali Naycı, Ahmet Ozan Koç'a yemek borusunun yapılması gerektiğini ve bunun uzun bir süreç olduğunu, ancak çocuğun gelişiminin tamamlamasını beklenmesi gerektiğini bildirdi. Karnından şırınga ile beslenen Ahmet Ozan Koç, 3 yaşına gelince ameliyat kararı aldı. Prof. Dr. Ali Naycı tarafından geçen hafta Mersin Üniversitesi'nde yapılan operasyonla Ahmet Ozan'a, kalın bağırsağından yemek borusu yapıldı. Yaklaşık olarak 12 saat süren operasyon sonrası Ahmet Ozan Koç, servise alındı.

NORMAL BESLENECEK

Ameliyatı gerçekleştiren Prof. Dr. Ali Naycı, vakanın ender rastlanılan bir hastalık olduğunu belirterek, "Hastanın yemek borusu doğumsal olarak gelişmemişti. Bu çok az rastladığımız bir hastalık. Hasta belli bir kiloya gelene kadar mideden besledik. İkinci aşamada hastanın kendi kalın bağırsağından yemek borusu yaptık. Ameliyat çok başarılı geçti. Sonrasında hasta çok iyi toparlandı. Büyüme ve gelişmesi tamamen düzgün gitti. Hastamız şimdi gayet iyi durumda" dedi.

Ahmet Ozan'ın annesi Huri Koç, oğlunun hastalığı nedeniyle büyük sıkıntılar yaşadıkları söyledi. Koç, "Oğlumu 3 yıl göbeğinden besledim. Çok çaresizdim. Bugüne kadar 5 kez ameliyat edildi. Sonunda iyileşti. Şimdi normal besleniyor. Çok mutluyuz" diye konuştu.