Samsun'un Canik İlçesi'nde bir ilköğretim okulunda 8'inci sınıf öğrencisi olan ve olay tarihinde 14 yaşında bulunan S.Y.'nin, günlüğüne yazdığı "Okul kapanıyor. Tacizci öğretmenden artık kurtuluyorum" notunu annesi 48 yaşındaki S.Y. okudu. Ardından kızıyla konuşan S.Y., kızının beden eğitimi öğretmenin kendisini ve 2 arkadaşını sürekli taciz ettiğini söylemesi üzerine polise giderek şikayetçi oldu.

Yapılan soruşturma kapsamında S.Y.'nin sınıf arkadaşları olan ve tacize uğradıklarını söyleyen G.O. ile G.M.B. de öğretmenden şikayetçi oldu. Bunun üzerine gözaltına alınan öğretmen Coşkun C. çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Ancak soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı mahkemenin kararına itiraz ederek Coşkun C.'nin tutuklanmasını istedi. Savcının talebini kabul eden bir üst mahkeme olan 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi, sanık hakkında yakalama ve tutuklama emri çıkarttı.

Nöbetçi mahkeme tarafından serbest bırakıldıktan sonra ortadan kaybolan ve her yerde aranan 2 çocuk babası Coşkun C., 3 ay sonra adliye sarayına giderek teslim oldu. Hakkında 105 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan Coşkun C., 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün son kez hakim karşısına çıktı.

Savunmasında kız öğrencilerin kendisine iftira attığını söyleyen beden eğitimi öğretmeni Coşkun C., "2.5 yıldır cezaevindeyim. Hayatta iki önemim vardı. Biri beden eğitimi öğretmeni olmak, diğeri de 17 yaşında iken tanıştığım eşimle evlenmekti. Bunları gerçekleştirdim. Bu suçlamaları kabul etmiyorum. Bu kadar onursuz, şerefsiz değilim. Ben bir öğretmenim. İki, üç kişi iftira atıp hayatımı kararttılar. Binlerce öğrenci mezun ettim, böyle birşey görmedim, böyle birşeyle karşılaşmadım" dedi.

Savunmanın ardından mahkeme heyeti tutuklu sanığa, "nitelikli cinsel istismar ve hürriyetten yoksun kılma" suçlarından toplam 48 yıl 4 ay hapis cezası verdi.