Burdur'un Çatağıl Köyü'nde 12 Kasım'da 37 yaşındaki Menekşe Gökcü, oğlu 13 yaşındaki Şükrü Gökcü ve birlikte yaşadığı 39 yaşındaki İsmail Çakır, kaldıkları evde ölü bulundu. Olayla ilgili soruşturma başlatan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, katliam gibi cinayetlerin, Menekşe Gökcü'nün eski eşi Memiş Aksoy tarafından işlendiğini belirledi. Antalya'da geçen pazartesi günü operasyonla yakalanarak Burdur'a getirilen Aksoy, sorgusunun ardından bugün adliyeye sevk edildi.

FİLM GİBİ OPERASYON

Memiş Aksoy'un yakalanmasıyla birlikte, jandarmanın şüpheliyi yakalamak için yaptığı operasyonunun da ayrıntıları ortaya çıktı. Burdur Jandarma Komutanlığı'nın cinayetlerin fail ya da faillerini yakalamak için 40 kişilik özel bir ekip kurduğu ortaya çıktı. Asayiş ve istihbarat timleri, olay yeri inceleme ve konusunda uzman dedektiflerden kurulan özel ekip, cinayetleri çözmek için harekete geçti. İz takip köpeklerinin de kullanıldığı çalışmada, 1100 nüfuslu Çatağıl Köyü'nden 250 kişiyle görüşüldü, 70 kişinin yazılı ifadesi alındı.

8 AV TÜFEĞİ BULUNDU

Cinayetin işlendiği evde ve çevresinde yapılan detaylı araştırmalar günlerce sürdü, delil olabilecek her türlü ayrıntı üzerinde duruldu. Olayın gerçek faillerinin ortaya çıkarılması için maktullerin son telefon görüşmeleri incelendi. Soruşturma esnasında ekipler, 12 kişinin parmak izlerini aldı. 8 ayrı yerde yapılan aramalarda, değişik çap ve markada 8 av tüfeğine incelenmek üzere el konuldu.

ANTALYA'DA YAKALANDI

Eldeki deliler ve tanıkların ifadeleri doğrultusunda, cinayetlerin Menekşe Gökcü'nün eski eşi Memiş Aksoy tarafından işlendiği sonucuna ulaşıldı. Bir hafta süren çalışmanın ardından şüpheli Memiş Aksoy'un Antalya'ya gittiği belirlendi. Özel bir jandarma ekibi, şüpheliyi Antalya'da yakalayarak gözaltına aldı.



OÖ(SU/SS)