İddiaya göre bir yıl kadar önce merkez Yüreğir İlçesi Ulubatlıhasan Mahallesi'nde oturan Yaşar ve Felek Işık çiftinin kızı 25 yaşındaki Serap, komşularının oğlu Ahmet Akçad ile evlendi. Düğün sırasında çıkan tartışma nedeniyle dünürler birbirleriyle küstü. Düğünden 3 ay sonra Işık çifti, hastalanan dünürleri Zülfiye Akçad'ı ziyaret etti. Bu sırada hastanın oğlu Mehmet Akçad, "Sizinle küs değil miyiz, ne işiniz var hastanede?" diye kızıp, Yaşar Işık'ı tartakladı. 13 Temmuz 2012'de ise Yaşar Işık, evin önünden geçen dünürü Hüseyin Akçad ile tartışmaya başladı. Ağabeyinin bağırmaları duyan 23 yaşındaki Mehmet Akçad sokağa fırlayıp, yanına gitti. Yaşar Işık ise öfkeyle girdiği evinden av tüfeğini alıp, rastgele ateş etmeye başladı. Silahtan çıkan saçmalar, Mehmet ve Hüseyin Akçad ile yoldan geçen 8 yaşındaki Mehmet Demir'e isabet etti. Işık, olaydan sonra kaçtı, yaralılar ise kaldırıldıkları hastanede öldü.

SGK KAYITLARI ELE VERDİ

Katil zanlısı Yaşar Işık'ın peşine düşen Cinayet Bürosu dedektifleri, kronik hastalığı olduğu bilgisini elde edince, SGK kayıtlarını takibe aldı. Sağlık sistemi kayıtlarını kontrol altında tutan polisler, Yaşar Işık'ın Tekirdağ'da hastaneye gittiğini saptadı. Adana'dan Tekirdağ'a giden dedektifler, araştırmalarını sürdürdü. Hastalığı nedeniyle ayda bir kez kontrol için hastaneye gitmesi gereken Yaşar Işık'ı aramaya başladı. Tanınmamak için sakal uzatıp, başına takke takan şüpheli, doktor kontrolünden çıktıktan sonra reçetedeki ilaçları almaya gittiği eczanede yakaladı. Üzerinden 9 milimetre çapında ruhsatsız tabanca, iki şarjör ve 16 fişek ele geçirilen Yaşar Işık, gözaltına alınarak Adana'ya getirildi.

'BÖYLE OLMASINI İSTEMEZDİM'

'Silahla birden fazla kişiyi öldürmek' suçlamasıyla ifadesi alınan Yaşar Işık sorgusunda şöyle dedi:

"Damadım Ahmet'in ailesiyle aynı sokakta oturuyorduk. Babaları ölünce kol kanat germek için evlerine sık girip çıktım. Annesi Zülfü ile aramızda dedikodu çıkartmışlar. Ben kulak asmadım. Anneleri hastalanmıştı, geçmiş olsun ziyaretine gittim. Mehmet herkesin ortasında beni tokatlayıp, 'ne yüzle geliyorsun' diye hakaret etti. Ben de bunu gururuma yediremedim. Olay günü de sokakta yine karşılaştık, bana ters ters bakınca dayanamadım. Eve girdim, pencereden silahın namlusunu uzatıp, rastgele ateş açtım. O sırada çocuk da sokaktan geçiyormuş, saçmalar ona da isabet etti. Böyle olmasını istemezdim."

Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen Yaşar Işık tutuklandı.

FK(OA/COŞ)