Ordu’nun Kabadüz İlçesi'nin Turnalık Yaylası'nda ormanda çalışan Mustafa Okutan'ın üzerine bir hafta önce ağaç devrildi. Ağır yaralanan ve Ordu Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınan Mustafa Okutan’ın, dün gece beyin ölümü gerçekleşti. Ailesi, 3 çocuk babası Mustafa Okutan’ın organlarını bağışlama kararı aldı. Bunun üzerine yaklaşık 6 saat süren ameliyatla Okutan’dan alınan 2 böbrek, Erzurum ve Samsun'a, karaciğer Trabzon'a ve kalp de Ankara'ya gönderildi.

Organların nakledilecek hastalara ulaştırılması için sağlık ekipleri zamanla yarıştı. Ankara'dan ambulans uçakla önce Samsun'a, oradan da Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait helikopterle Ordu'ya gelen ekipler, aldıkları kalbi yeniden helikopterle Samsun Çarşamba Havaalanı'na oradan da ambulans uçakla Ankara'ya gönderdi.

Mustafa Okutan’ın ağabeyi 39 yaşındaki Ayhan Okutan, kendi kızına da daha önce kalp nakli yapıldığını söyledi. Okutan, "Organ bekleyen insanların ne sıkıntılar yaşadığını yakından biliyoruz. Kardeşimin ölümüne tabii ki çok üzüldük ancak organları başka insanlara hayat versin istedik" diye konuştu. 



EK(İS/BT)